Ripjakten

Det har varit mycket diskussioner kring jakten den senaste tiden och mest i våra trakter har nog förslaget om att förkorta vinterjakten på ripa med en månad debatterats. Något som möts med ett kompakt motstånd från oss i de svenska fjällkommunerna från norr till söder.

För oss boende uppe i våra trakter är detta en fråga med många dimensioner från rent jaktliga till en fråga om kultur och traditioner. Jag har själv, i mina yngre dagar både jagat ripa på vintern med såväl kula som med snara, och har en del erfarenheter från detta, men har även den senaste tiden pratat med folk med intressen i ripjakten. Såväl renodlade jägare, men även med våra näringslivsutövare i form av restauranger och guidningsverksamhet. Vi är helt överens om att detta förslag med att korta jakttiderna på vinterjakt på ripa är helt fel.

Ikväll samlades nästen 40 Socialdemokrater från arbetarkommunerna som blir berörda av detta med landsbygdsminister Jennie Nilsson (S) och luftade denna fråga, men även en del andra frågor rörande jakten hanns med.

Jag hoppas budskapet gick fram från oss och lär få anledning att återkomma i ärendet oavsett vad som händer.

Värmen är här och solen lyser i Saxnäs!

3 kommentarer

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Thanks Judy!
   There are tropical heat now upp in the north.
   Take care!

 1. Magnus Johansson (inläggsförfattare)

  Ibland får jag totalt ovidkommande kommentarer som INTE har med saken att göra och de åker i sopkorgen på en gång. Så hände med en kommentar jag nu fick. Lär av det och bättre lycka nästa gång…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.