Bra jobbat av polisen!

I veckan skedde en stor polisinsats genom ett internationellt samarbete mellan en rad olika länder.

Amerikansk, Nederländsk och Svensk polis var ledande och 155 grovt kriminella greps i något som beskrivs som en unik samoperation mellan en rad länder.

Mycket bra. Fortsätt så.

 

9 kommentarer

 1. Sven

  Det var FBI som fixade detta sverige visste inget förrän FBI informerade och resultatet och serverade detta. I Sverige får man inte enligt lag utföra denna typ av spaning av nån djävla anledning. Och att sveriges regering tar på sig detta är rent populistiskt för att skyla över sitt misslyckande.

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Tänk att det inte ska gå att vara positiv till någonting, men jag gissar att det inte ingår i den bild av Sverige som man vill visa.
   Ha en trevlig helg!

   • tjalle

    Jo detta var positivt men inte att vår regering misslyckats så kapitalt och sedan på ett mycket populiskiskt sätt tar åt sig äran över detta. Det är FBI och polisen som ska äras, inte vår misslyckade regering som bromsar detta sätt som FBI jobbar. Och jag är så jävla trött på alla politiker oavsett parti som bara är rädd om sin makt, resultaten verkar de skita i oavsett partfärg. Ingen vågar ta upp orsakerna till oredan .Det vågar Danskarna och de kommer också åt buset.Så all heder åt Fransk polis,FBI och vår polis och skäms på er politiker som står handfallna och tittar på.

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

     Förra kommentaren hette du Sven. Nu är det tjalle…
     Jag kallar dig Troll.
     Men att använda flera alias i samma tråd var inte så smart ifa du vill delta på MIN blogg.
     Du tillhör uppenbarligen det gäng på högersidan jag kallar dödgrävare och tillför inte något i debatten i min bok och kan vad mig anbelangar hålla dig till ”dina” sidor hädanefter.

 2. Jörgen K

  Jag är inte förvånad över huvud taget ! Jag blir ännu mer förvånad om någon av dessa 155 fortfarande är häktade efter helgen……….

  Följer man upp vad som egentligen blivit förändrat under de åren som Löfven hållit i klubban finner man inga reella åtstramningar som märks i domstolarna.

  Lite av Hanif´s text som inte kan vara mera sann.

  Socialdemokraterna har tillsammans med V, MP och C röstat nej till förslag i riksdagen som tillåter den svenska polisen att bedriva preventiva underrättelseoperationer som Trojan Shield i Sverige.

  Vi är helt beroende av andra länders polisstyrkor för information. Samtidigt som (S) slår sig för bröstet i glädje för frukterna av sådant underrättelsearbete. Det är i och för sig normalt socialdemokratiskt beteende. Skördar andras frukter, och påstår det är deras.

  Hör du på socialdemokratiska debattörer så får man intrycket att Damberg personligen har avlyssnat och gripit varenda en av de 155 gängkriminella. Samma sak med Encrochat.

  Men ärligt talat. Polis och åklagare har använt varenda stavelse information från Encro för att gripa och åtala gängkriminella men mötts av en örfil i ansiktet av lagstiftningen.
  Massiva insatser bara resulterar till något år i finkan. Sen är kräk ute igen och på nytt polisens huvudvärk.

  Ta Vårbynätverkets vapengömma som exempel. Gömman hittade polisen med hjälp av husrannsakan pga drograttfylla. Man gömde 19 olika vapen, pistoler, revolvrar och automatkarbiner, massvis ammunition, amfetamin, hasch, vågar och packningsmaterial i förråd. …..Tid i fängelse: 2 år och 8 månader…….

  I sanning vill man inte stävja och tysta buset, man vill bara klä eländet i andra mera osynliga kläder!!
  Problemet är skapat av politiker och ska lösas genom att ge Polis och Tull korrekta arbetsverktyg, Antingen vill man eller vill man inte släcka branden. Den som sig i leken ger får leken tåla måste vara fokus!

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Hej Jörgen!
   Nu fattas bara en kommentar från ”Bergis”…
   Precis som jag skrev till ”Sven” så är det märkligt att det inte går att vara positiv till något nu för tiden. Jag skrev att det var bra jobbat av polisen, INGET om ngn politik från vare sig det ena eller andra hållet. Frågan är om de (du) skulle vara lika negativa om det vore (M)Uffe eller (SD)Jimmie vid rodret? Jag tvivlar…
   Det finns en svans höger (extremer) som nu finner sin näring i att kritisera/racka ned på ALLT i Sverige. Att dra Sverige i smutsen har blivit legio och är taktiken för att vinna makten. Bedrövligt.
   Experter är ni på på landsbygdspolitik, integration, pandemier och kriminalitet osv, osv. Nästa (när nu den kommer) högerregering kommer att fullkomligt drunkna i självutnämnda experter inom en rad olika områden. Måste bli succé? Eller?
   Och att använda Hanif Bali som ngn sorts källa för sanning…?
   Var glad över att en skrälldus brottslingar (ska vi väl ändå tro) nu blivit gripna. Kan vi vara överens om det Jörgen?
   Vad tycker du om en annan av veckans nyheter om att ungdomsbrottsligheten är den lägsta på 20 år? Bra va?
   Ha en god fredagskväll.

   • Jörgen K

    Anmärkningsvärt svar!
    Det är bara resultatet som räknas, och det vi har i Sverige i jämförelse med andra länder går inte att sminka över, det ska verkligen till exceptionella individer som påstår motsatsen.
    Skulle näring ges genom att kritisera? Här tror jag i sanning barrikadskränet och pamfletterna kommit fram…………
    Hur ser det ut egentligen, projekt rimfrost som skulle fixa detta kostade nära en miljard under en knapp 5 års period och ingen dom har fallit med hänsyn till målbilden som regeringen satte, därav den kompakta tystnaden.

    Källan för sanningen är Svea rikes lag och de prejudicerande domar som ligger till grund för vad vi har i dag och det börjar och slutar i riksdagshuset. Vill man lösa den gordiska knuten eller inte?

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

     RESULTATET av denna framgångsrika operation är 155 gripna. Ett resultat JAG är GLAD över (och som mitt blogginlägg handlade om), men som tydligen du och ett gäng dödgrävare på yttersta högerkanten inte vill kännas vid och missunnar svensk polis.
     Hur man ska få detta dödgrävargäng att sluta svartmåla och istället bli konstruktiva är den verkliga gordiska knuten.

     • Jörgen K

      Yttersta högerkant är jag inte, och det är ingen som missunnar Svensk polis något heller! Om Svensk polis hade likvärdiga arbetsverktyg som våra utländska poliser hade buset beivrats efter den skada de åsamkat direkt.

      Notera att inget underrättelsearbete är utfört på Svensk mark, allt kommer utifrån. Drygt hälften av dessa 155 sitter häktade i Sverige emedan resterande sitter i annat land men med Svenskt, oftast dubbelt medborgarskap.

      Så någon ”svartmålning” finns inte, utan krasst konstaterande av vad internationella rapporter visar utan ”skönmålning”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.