Socialdemokratiska ledare engagerar

Vi skriver september och bland socialdemokraterna pågår ett arbete med att ta fram en ny partiledare efter Stefan Lövfen.

Ett antal nomineringar har kommit fram och alla förordar de vår nuvarande finansminister Magdalena Andersson, men än så länge har hon inte sagt någonting hur hon ställer sig till frågan om att axla manteln. Dock så börjar iaf jag se det som att hon INTE säger nej till det hela utan bidar sin tid med att gå ut med sitt svar. Klokt.

I veckan ska vi i distriktsstyrelsen i Västerbotten säga vårt efter att bl.a arbetarekommunerna har sagt sitt och nominera vår kandidat till partiledarposten och kanske Sveriges nästa statsminister.

I Norge är det vall idag måndag och kanske bryts den borgerliga regeringsmakten för en….ja vadå? Det är en spretig koalition så ikväll lär vi få se vilka som klarat sig kvar i deras storting och vilka som gör bra och dåliga val.

Läser i Expressen om Jonas Gahr Störe som är ledare för de norska Socialdemokraterna och om hur han förra valet 2017 blev ifrågasatt för att vara en ”klassförrädare” likt Palme och att han inte var förankrad i arbetarepartiets mylla.

Precis tvärtom har det varit här i Sverige där vår nuvarande statsminister Stefan Lövfen blivit anklagad /häcklad för att vara för ”enkel” där supporters från (extrem)högerhåll gett honom, i nedsättande ordalag ”Svetsarn”…

Känns det igen?

Nu i samband med nomineringarna till ny partiledare för Socialdemokraterna så börjar det skrivas och debatteras om Magdalena Andersson och hennes ledarstil och att den skulle vara hård och oresonlig….

Det jag funder mest över är om det som nu skrivs om det skulle ha varit positiva egenskaper ifall att hon varit en borgerlig politiker? men framförallt om hon varit en man?

Jag ser dessa diskussioner kring Socialdemokratiska ledare som att man fruktar dem och vill nedgöra dem på det mest tarvliga viset. Värst i vanlig ordning går Ebba Busch (KD), som i min bok har noll trovärdighet där hon jämförde Magdalena Andersson med Kardinal Richelieu och den kvinnan går från klarhet till klarhet genom sin omdömeslöshet och sina klavertramp i ord, men framförallt i handling.

Nåväl. Senare i veckan kommer vi i Västerbotten att lämna vårt svar till partiets valberedning.

Ps: TACK för det uppmuntrande kortet Asta. Det kom fram och hänger nu på mitt kylskåp!

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.