74 miljarder i reformer från den rödgröna regeringen

Idag presenterade den rödgröna regeringen budgeten för 2022 med ett reformutrymme på 74 miljarder. Det är satsningar som nu görs på främst våra svagaste grupper.

Dessa kan snabbt sammanfattas i dessa fyra punkter:

 • Klimatomställningen ska gå snabbare. Klimatet är vår tids ödesfråga men skapar också framtidens jobb i hela landet. Därför satsar vi på stora klimatinvesteringar som minskar våra utsläpp och stärker den gröna industriella revolutionen som pågår just nu.
 • Alla ska vara med och jobba Sverige ur krisen. När det går bra i ekonomin ska det märkas för alla. Därför skapar vi ännu fler möjligheter för långtidsarbetslösa att komma i arbete, till exempel med praktikplatser och extratjänster.
 • Välfärden ska stärkas. Vi skjuter till 23 miljarder kronor för medarbetare i välfärden ska få fler kollegor, bättre arbetsvillkor och kunna beta av coronavårdköerna. Vi förbättrar också sjukförsäkringen, stärker ekonomin för Sveriges pensionärer och avskaffar äntligen den orättvisa funkisskatten.
 • Sverige ska vara ett tryggt land mot alla. Vi fortsätter utbyggnaden av rättsväsendet, vi är långt mer än halvvägs till målet om 10 000 fler polisanställda. Samtidigt intensifierar vi arbetet för att bryta nyrekryteringen av unga till kriminella gäng.

Bra jobbat regeringen!   Socialdemokraterna (Sverige) – Wikipedia

Etiketter:

3 kommentarer

 1. Jörgen K

  Den rödgröna regeringen kunde gott ha slängt en femtilapp till lille Tim 3 år som regeringen genom Migrationsverket gett sig fan på att utvisa till Eritrea på grunder som ingen normal förstår sig på………

  Ser man vilka man öppnar skattkistan för, tydligen med glädje, och sedan ser vad som sker med lille Tim blir man i sanning kluven till sjukdomen som påstår sig ha lösningen på allt….

  • Observer

   Du är med andra ord motståndare till att klimatarbetet påskyndas så Sverige kan bli ett föredöme och exportera ren ny teknik, att långtidsarbetslösa kommer tillbaka till arbetslivet, att anställda inom vård och omsorg ska få bättre arbetsvillkor och fler kollegor, att fler poliser utbildas och att det vidtas åtgärder mot kriminaliteten?
   Att Migrationsverket vill utvisa en treåring är vansinne, men är det regeringen eller MV som har bestämt det? För övrigt verkar det som om du vill ha politikerstyrning av Migrationsverket, mig veterligen är det nog bara ett parti som vill ha det, nämligen det parti som helst vill skicka ut alla som kommit till Sverige sen 1970..

   • Jörgen K

    ”Observer” känns mer som en pastor i den nya klimatreligionen än en fungerande debattör…..Att regeringen korrigerar lagar och regelverk tillika utfärdar årliga regleringsbrev till myndigheter och verk har uppenbart gått dig helt förbi. Du kanske skolkade i skolan då dom berättade hur det hela hänger ihop…..Men lille Tim är lätt att kasta bort, klädsam inställning du har!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.