Egentliga anledningen?

Nu måste man vara i behov av desperata åtgärder inför valet från den blåbruna högern (Moderater, Kristdemokrater och Liberaler)

Vad är egentligen anledningen till att man från Sverigedemokraterna TRE månader före valet ställer ett misstroendevotum mot justitieminister Morgan Johansson (S) och som stöds av deras medlöpare?

Vi har ett ordinarie val i september och jag har väldigt svårt att se nyttan med detta utspel från högeroppositionen.

Oansvarigt och onödigt.

 

5 kommentarer

  1. arbetare

    Sossarna har under de senaste åtta åren ständigt skyllt ifrån sig när de ertappats .

    Var det inte flyktingkris så var det miljökris , covidkris eller nu senast Nato/Putin-kris .
    Alltid har det kallats ”oansvarigt” och ”hatstorm” när deras inkompetens avslöjats och de blivit uthängda när S istället hade kunnat tänka om , försöka bättra sig och kanske göra något bra för landet istället för att rasera byggsektorn , energiförsörjningen , skolorna , sjukvården och rättsväsendet genom sina verklighetsfrånvända, kortsiktiga och icke genomtänkta beslut .

    Under hela sin politiska karriär har Morgan Johansson misslyckats med precis allt han fått som arbetsuppgift utan att någonsin ta ansvar eller skärpa till sig , gång på gång avslöjats som lögnare och prickats av KU .

    Det konstiga är inte att misstroendevotum väcks mot Sveriges troligen mest inkompente justitieminister någonsin , det konstiga är att han fått sitta kvar så länge .

    Att sedan Magdalena inte vuxit ur treårstrotset utan måste gnöla så fort hon inte får som hon vill är bara pinsamt för både riksdagen i allmänhet och S i synnerhet .

    Jag tycker normalt att Ulf Kristersson är en liten goddagspilt från överklassen nere i södern men för en gångs skull har han kläckt ur sig något som jag håller med om :
    https://blogg.vk.se/agren/2022/06/05/magdalena-anderssons-upptradande-ar-ovardigt-en-svensk-statsminister/?_ga=2.19186680.1148848139.1654460247-1062539637.1654460241

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

      Finns nog ingen statsminister i modern tid som fått gå in i sådana ”kristider” som Magdalena Andersson och som har tagit sig an detta så bra anser då iaf jag.
      Huruvida Morgan ska ta på sig ansvaret för allt elände med brottsligheten vet jag inte heller.
      Faktum kvarstår dock att det är en MYCKET kort tid fram till valet och att då dra igång detta är enligt mig onödigt.

  2. Jörgen K

    Trots allt måste man ge Morgan en viss upprättelse, under hans tid har han lyckats få ner vandaliseringen av Svenska telefonkiosker med 100%.

    Hur Magdalena sätter en helt utan juridikkunskaper eller polisiära förmågor som Justitieminister är en gåta för alla utom några blint övertygade som uppenbart finner att den uppkomna situationen är en storm i ett vattenglas.

    Ministrar som inte levererar skal bytas ut, det är statsministerns huvuduppgift. Det ska definitivt inte behöva vara ”oppositionens” ansvar att påpeka okunskapen.

    Det är inget ”fast” jobb politiker har, de är tilldelade positioner byggd på väljarnas förtroende. Levereras inte förtroende byggd på kunskap ska de bort, antingen via valsedeln eller via ”chefen”.

    Jag kan hålla med att det är strategisk att tillsätta en minister som förväntas ska misslyckas, detta genom att partiet inte har gett honom verktygen för att lyckas med sitt uppdrag.

    Detta är ett misstroende, det handlar inte om någonting annat.

  3. Roland Larsson

    Kan väl inte vara rimligt att år efter år missbruka sin makt och inte få några resultat. Vanligt folk hade givetvis fått sparken för inkompetens inom ett år eller så. Har själv jobbat många år inom helt kompetensberoende områden och hade givetvis fått lämna om jag inte klarat jobbet. Morgan är helt klart utan kompetenser inom de områden han satts att sköta. Är det så konstigt att så många ministrar inom denna regering verkar totalt utan kompetens inom de områden de satts att ansvara för. Är socialdemokratin i Sverige numera helt utan kompetenta och livserfarna personer. Är det bara maktkåta idioter som satts att styra Sverige?

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

      Ja visst är det lätt att sitta bredvid och påstå om ”maktkåta idioter”.
      Just nu ligger Sverige under mot Norge i fotbollen. Säkert sossarnas och Ygemans fel. Borde riktas ett misstroende mot honom vid ev
      förlust….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.