Genuin Sosse eller makthungrig moderat som statsminister?

Jag måste erkänna att jag aldrig var någon större fan av Stefan Lövfen som partiledare och statsminister. Jag såg flera kandidater som hade kunnat axla ansvaret, varav några kvinnor. Han må ha varit en förhandlare och man måste ge honom cred för hur han lyckades navigera och faktiskt styra under två mandatperioder trots minoritet. Det jag saknade hos honom var utstrålning och jag hade stora svårigheter att lyssna på honom under debatter då jag tyckte han mest sa ett och detsamma.

Till hans försvar ska sägas att han i dagens partiledargäng inte var någon politisk broiler, men det fick han ju emot sig av trollhögern som då ist såg ned på honom och hans tidigare yrke.

Däremot var jag och hela partiet ense i hans efterträdare Magdalena Andersson som åtnjuter ett mycket stort förtroende inom Socialdemokraterna och som det visat sig nu under en lång tid hos stora delar av det svenska folket och väljarkåren (tom bland borgarna) med förtroendesiffror som vi får gå tillbaka till Reinfeldts tid för att se.

Magdalena är genuin med stora kunskaper och ett fast ledaskap och som vi har fått se prov på ända sedan hon tillträdde där kriserna i form av Corona och Ukraina avlöst varandra. Hon har stått stadigt och manövrerat skutan förbi kobbar och skär. Före det så bidrog hon till våra statsfinanser som finansminister och som det nu i efterhand visat sig vara av vikt och värde. Borgerliga underskott byttes till överskott och sunda statsfinanser.

Hur ser det då ut på andra sidan?

När man trodde att Moderaterna hade fått sin sämsta ledare så slutar iaf jag förvånas över att man lyckas få någon ännu sämre och frågan är om ”the bottom is nådd” med Ulf Kristersson?

Han var med och petade ut Anna Kindberg- Batra pga hennes närmanden till SD och lovade i parti och minut hur han inte skulle si och skulle så…

Höjden är väl ändå löftet han gav förintelseöverlevaren Heidi Fried om att aldrig samarbeta med SD, men makthungern blev för svår och vi vet idag hur det blev.

Något annat jag fastnat för hos Ulf Kristersson är hans prat om den ”vuxne i rummet” och hur hans ageranden går ihop med det.

Men med de senaste dagarnas opinionsmätningar så kan man ju undra vem som blir den blåbruna högerns statsministerkandidat och vad Ulf Kristersson är beredd att kompromissa bort av sin själ för att få sitta högst upp?

För min del röstar jag på Magdalena Andersson och Socialdemokraterna.Socialdemokraterna - Riksdagen

 

Etiketter: , ,

9 kommentarer

 1. Christer

  Vi är överens på följande punkter:
  1. Stefan Löfven är den sämsta sosseledare/statsminister det här landet någonsin haft.
  2. Kristersson är inte den bäst ledaren för Moderaterna, det finns flera alternativ som är bättre.
  Men nu ska vi ju komma ihåg följande, att Magda känns som ett steg framåt, jämfört med Löfven säger ju inte speciellt mycket. Jag menar, startar man på botten så är ju varje meter man höjer sig en framgång, även om det inte är många meter.
  Magda är tyvärr en sosse (du kallar henne genuin, och det kan man ju hålla med om) som endast har ett mål. Nämligen makten framför allt. Någon egen agenda (utöver makten) har hon inte. Politisk filosofi verkar hon helt sakna. Att arbeta för landets bästa verkar både skrämmande och främmande i hennes ögon.
  Hon sysslar med ett kappvänderi och att desperat prata ner alla andra partier (förutom de små sidekicks hon har i C och MP). Och de ”nya” tag hon pratar om är helt tagna från andra partier (främst högersidan, då hon ändå inser att den sidan kommer ta hem valet). Skamligt
  För min del röstar jag på Moderaterna, då jag anser att landet behöver en stabil regering som tar ansvar

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Jag skrev inte att han vait den sämsta ledaren för Socialdemokraterna. Däremot var han ingen av mina favoriter.
   Undersökning på undersökning slår fast Magdalena Anderssons förtroende. Inget snack om saken.
   Då det gäller ”makten framförallt”…
   Som jag skrev: Ser man en av förintelseöverlevarna i ögonen och lovar att inte samarbeta med SD och sedan tvärvänder. Är inte det att göra ”allt för makten”?
   Moderaterna och stabil regering? Jag hade tänkt skriva om det, men du förekom mig?
   Jag kan erkänna att de rödgröna inte känns så stabila, men det blåbruna laget känns allt annat än stabilt. Låt vara att rösta fram Kristersson, men sedan då?

   • Christer

    Du skriver blåbruna?
    Blanda rött och gröt och du får….brunt.
    Så det ska nog inte skrikas allt för högt från sossesidan som ju var den politiska sidan som backade upp nazisterna under andra världskriget.

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

     Nu spårar du ur.
     Jag ids inte diskutera detta då jag inte finner någon mening i att föra den diskussionen med någon som antingen:
     A: Är totalt okunnig i historia
     B: Är revisionist
     C: Är fullt medveten om Sverigedemokraternas historia och vilka som bildade partiet och i vilket syfte och bara försöker tvätta partiet.
     Take a pick!

     • Christer

      Så låter det när argumenten tryter.
      Låt mig då förtydliga följande för dig:
      Jag är mycket väl påläst i historia, inte minst tiden kring våra världskrig. Hur du själv ligger till i den frågan känner jag inte till, så jag avstår från att kommentera det.
      Jag har en bra bild av SD:s bakgrund och den är långt ifrån vacker. Det är en, av flera, anledningar till att jag aldrig skulle kunna tänka mig att lägga en röst på dem.
      Men nu handlade ju inte mitt tidigare svar om SD, utan om S, och deras historia. Och även den innehåller flera mörka inslag, av vilka många härstammar från tiden kring andra världskriget och behandlingen av oliktänkande. Eller behandlingen av samer. Eller mentalpatienter på 20-talet. Eller kartläggningen av kommunister i Sverige, under 60-70-talet. Eller alla skandaler innefattande politiska och fackliga (S-medlemmar) och andra pampar? Behöver listan göras längre?
      Så, även om du personligen självklart saknar ansvar för dessa historiska misstag, var ärlig och erkänn att det inte bara är SD som har en ljusskygg bakgrund.

 2. Drutten

  Det var länge sen det fanns genuina sossar men det tror jag du är för ung för att minnas. Idag är vad man kan se alla partier pajaspartier som mest sysslar med elakheter och annan skit mot varandra. Säg det parti som inte är makthungrigt om du kan. För min del röstar jag blankt för första gången efter låååångt övervägande. Så min plikt har jag gjort.

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Tack för den åldersbenämningen, men jag har varit med ett tag jag med.
   Synd att du tycker så, men iaf bra att du utnyttjar din rösträtt. Soffliggare göre sig icke besvär…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.