Priset vi betalar

Tycker du att sakernas tillstånd har blivit bättre?

Skolan?

Sjukvård?

Brottslighet?

Invandring?

osv, osv osv….

Rätt så ofta får jag frågan vad som blivit bättre med Socialdemokraterna vid makten de senaste åren och allt elände som händer faller på partiet för att man ”suttit vid makten” de senaste 8 åren.

Arga, elaka män i medelåldern på den yttersta högerkanten (om man ska tro deras signaturer och vad de skriver) har ”varit med” då sossarna var sossar och det var bättre förr om man ska tro dessa korpar och troll. Många av deras kommentarer kommer ni läsare inte till del då jag helt enkelt tycker att de kliver över gränser gällande sunt förnuft och vett. Jag brukar undra om de är lika otrevliga i verkligheten och tycker synd om deras nära och kära.

Nåväl. För att återgå till ämnet.

Vad hände med världens jämlikaste land på 80-talet till ett drömland för råkapitalister och dollarmiljardärer?

I mina egna funderingar och egna analys började mycket av det elände i slutet 80 och början av 90-talet när de liberala högervindarna svepte in över, inte bara Sverige utan de flesta västländer. Dessa har blåst sedan dess med en högermajoritet i riksdagen och som gått ut på att avreglera och sälj ut statliga bolag! Tycker du att dessa har gjort sakernas tillstånd bättre? Priset vi får betala är ohyggligt och ett samhälle som inte håller ihop.

Utöver det har ständiga jobbskatteavdrag dränerat ut den statliga kassan med hundratals miljarder kronor? Vad skulle vi inte kunna göra med dessa pengar?

Så länge vi har denna högermajoritet så kommer INTE Socialdemokraterna att tillåtas göra några radikala systemförändringar.

Stoppa detta genom att rösta Magdalena Andersson och Socialdemokraterna!Socialdemokraterna - Riksdagen

 

Etiketter: ,

7 kommentarer

 1. GF.

  Nu ska vi ju komma ihåg, att sossarna den senaste tiden anammat de flesta förslag de lägger fram som valfläsk- om hur att komma tillrätta med problemen som ’poppat’ upp sedan -15, med sin oansvariga invandringspolitik -kommer ifrån högersidan, t.om. SD förslag som var bannade bara för några år sedan nu läggs fram av sossarna!
  Högern är samlade kring om hur problemen skall lösas, sossarna -vänstern är det inte, dem har krånglat med dö,jö och Gud vet allt, för att klamra sig fast vid makten.
  Sossarnas valspråk borde vara: ”Ta makten och behåll den med alla tillgängliga medel till vilket pris som helst”.
  Och nu har vi facit, sossarna och deras stödhjul har misslyckats med att styra Sverige i 8 år, allvarligt,,, tror du svenskar som ser verkligheten som den är, är intresserad av sossarnas o deras stödhjulsflumpolitik, som skall filtreras genom dem, så det skall passa deras ouppnåeliga (S) visioner men som tyvärr bara blir pannkaka i slutänden, tror du det?
  Sossarna var bra till en bit in på sjuttiotalet, det skall dem ha creed för, men tyvärr har dem tappat tråden, alltihopa har blivit ett nystan av diverse färger som inte leder något framåt, snarare bakåt, det som sossarna byggde upp raserar dem också, det är tragiskt att se det fantastiska Sverige ligga i botten inom de många områden numera.
  Om du tar dig tid att läsa lite internationella skrivelser om Sverige, skall du få se att det är ingen munter läsning som målas upp, tragiskt är bara förnamnet!
  Jag har känningar i tex.Sydafrika o annorstädes, som följer internationella vedertagna tidningar, om vad som händer i Sverige, det i deras ögon förr så exotiska landet i norr, som de nu tycker är beklämmande o sorgligt det som sker i Sverige, och dom är förvånade över att förfallet skett så snabbt, och drar slutsatsen att det måste bero på en svag regering.
  Jag ger dom rätt!
  De lider med oss som ser verkligheten som den är, och stöttar oss till en förändring…..

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Först: Var har du dina välmående exempel internationellt?
   Sedan:
   ”Sossarna var bra till en bit in på sjuttiotalet, det skall dem ha creed för, men tyvärr har dem tappat tråden”
   I detta håller jag med dig till viss del att de ”tappade” en tråd och deras stora misstag (liksom nu en rad partier) är att de skulle börja bjuda över för att få tillbaka de forna Sossarna som började rösta borgerligt. Idag budar ALLA skulle jag vilja påstå inom tex kriminalpolitiken för att inte tappa väljare till SD.
   Men det det jag tycker är intressant är frågan om ”arbetarna” som fick det bättre på 70-talet övergav Sossarna eller om det var tvärtom att Sossarna övergav arbetarna?
   Hönan eller ägget.

   • GF.

    I mitt förra inlägg (som du inte tog in) , skrev jag att Sverige har blivit ett land som är väldigt bra för de välbeställda, det torde väl besvara frågan om ,sossarna övergivit arbetarna eller tvärt om.
    Internationella reaktioner: Här ett exempel från bbc. https://www.bbc.com/news/world-europe-50339977
    Ps. Vill du ha mera så kan du googla eller hellre duckduckgoa (en sökmotor som inte filtrerar lika hårt som Google, finns flera sökmotorer också som inte undanhåller som den vänsterliberala Google) sök bara Sweden problems.

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

     Ja så kan det gå om man inte kan föra sig. Jag tar inte in vad dynga som helst på bloggen.

     Jag har aldrig påstått att det finns problem, men jag ser en orsak i detta att högervindar har rådigt sedan minst 30 år och att hela det politiska spektrat vridits till höger med ojämlikhet och orättvisor som följd och då menar jag att medicinen inte är MER högerpolitik.
     Avslutningsvis kan jag ju inte sluta fundera över dina ”sökkommentarer”.
     Jag vet inte vad du hänvisar till för något, men kommentaren om att Google skulle vara vänsterliberalt? En typisk kommentar från den yttersta högern som inte vill/ids ta åt sig något från etablerade källor och institutioner gällande deras ”sanningar” och det kan vara allt från nazistiska krigsförbrytelser till klimatkris. Man hänvisar till suspekta sidor och forskare och försöker man gå i polemik med er så är det ”PK” eller fake news.
     Vi har nu sett en ”etablerad” och ”oberoende” forskare börjat skriva SDs vitbok, men som visar sig vara en fd medlem i partiet. Sedan ska man tvätta byken och lura folk med detta. Fy f-n vad lågt!

    • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

     Och där visade du ditt sanna jag med internationella konspirationsteorier samt vilka som ligger bakom dem.
     Ta på dig foliehatten så du kan känna dig säker….

 2. Kenth

  Priset vi betalar är skövling av skogen…skog som ägs av utomsocknes så inga
  skattepengar går tillbaks till orten där avverket finns…samt förlusten av en skog
  full med smådjur och insekter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.