Vilken sida på linjen vill du vara?

Föra alla som trots rekord inte förtidsröstat så närmar sig sista dagen för att bestämma sig.

Jag har nu under snart två veckors tid föröskt förklara varför jag Röstar på Magdalena Andersson och socialdemokraterna.

Det finns sakpolitiska skäl och där jag framförallt tänker att är man trött och slut på avregleringar, ”valfrihet”, skattesänkningar till de rikaste och neddragningar i välfärden för vanligt folk så ska man nog tänka sig att rösta på Magda och sossarna.

Högervindarna och individualismen har sedan 30 år har bara fört med sig elände för folk som befinner sig på den ”nedre” skalan. Så har det varit och så kommer det att förbli med borgarpolitik,l

För dig som funderar på SD:

I dagarna hoppar det av SD-politiker som avslöjats med Nazikopplingar och jag frågar dig om DU känner att du vill bli en av dem som släpper dem till makten likt fordom tiders Tyskar som släppte en viss tysk diktator till makten? Känns det bra eller kommer du likt dem att efter kriget förneka det hela?

Jag har bloggat ´sedan 2013 och går man igenom de kommentarer jag fått + dem jag refuserat så har de en stark majoritet av arga, medelålders vita högerextrema män.

Vad de hade i sin sandlåda kan jag bara gissa, men en karma och lite kärlek skulle de inte må dåligt av. Men min fundering är att om följarna är så extremt arga; hur är då inte deras politiska företrädare? Känns det bra?

Många säger att en röst på Sossarna är en röst på miljöpartiet, men….

En röst på moderaterna, kristdemokraterna och (hör och häpna) LIBERALERNA är en röst på Sverigedemokraterna. Jag kan tycka att det är nog dåligt med en borgarröst (jag är trots allt sosse), men som nu är så tar alla dessa tre partier stöd av Sverigedemokraterna? Känns det OK?

OM inte så finns Magdalena Andersson och Socialdemokraterna och om dessa inte duger så finns Vänstern, Miljöpartiet och Centern.

Den slutliga frågan som jag tycker att du ska fråga dig är om vilken sida du vill stå på den historiska linjen….

I dag fick jag förmånen att lägga ned en älg och imorgon jagar vi på Lia.
sköt om er!

Etiketter: ,

3 kommentarer

 1. Sven

  Varför tror du SD ökat . Jo på grund av att S regeringen och regeringen före dom misslyckats med att stävja våldet ,försämrad sjukvård och äldreomsorg. Samt nedmonteringen av landsbygden Hade S lyckats med dessa frågor hade SD s väljarantal minskat. Enda sättet är att de andra partierna slutar tjafsa om SD och kasta skit och istället ägnar sig åt att lösa problemen i samhället .Till och med mina gamla föräldrar har gått från C till SD på grund av att i deras lilla stad i södra Sverige har blivit en ”slumstad” som äldre inte vågar gå ut i på kvällen längre .Politikerna verkar fullständigt skita i stadens förfall och eskalerande våld. Detta är också en orsak till varför väljare på landsbygden väljer SD.

 2. Drutten

  Helst på sidlinjen i detta politiska rappakalja land vi numera bor i. Tänk så fort Sverige har förändrats. Politikerna, karriärslipsar och karriärblusar. Och sen hela landet i förfall. Man kan säga att förfallet började när folket skulle lägga in sina surt förvärvade slantar i aktier och bli miljonärer till ålderna höst. För pensionssystemet fick vi lära oss att det skulle vi inte lita på. Och sen bredde egoismen ut sig som ett skynke över landet. Ja huuvaligen är det underligt då att vi hamnat där vi nu är rent politiskt. Men blankrösta gjorde jag så jag har då rätt till åsikt.👍😄🌈

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Det har du.
   Och folk som är less på egoism och ojämlikhet som sliter itu landet röstar på……
   Ännu mer högerpolitik i form av SD….
   Ja jösses.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.