1300 spänn för att tanka…

…en helt vanlig Volvo….

Minns ni filmen som snurrade under hösten INNAN valet där en självsäker Åkesson stod vid pumpen och tankade bilen och uppmanade folk att rösta SD för en billigare bränsleräkning?

Före valet stod Åkesson (och resten av hans stödpartier, M, KD och L) och lovade kraftiga sänkningar av bränsleskatten. 5-6 kronor på bensin och uppemot 10 kr för dieseln.

Nu verkar det landa på 14 öre för bensinen och mindre än 50 öre för dieseln vid pump.

Ska jag hånskratta eller tycka synd om denna hög med människor inom den blåbruna högern som gick på detta sena aprilskämt till populistiskt förslag?

Jag väljer det senare då det finns de som nu lever på smärtgränsen då det gäller sina bränsleräkningar.

Etiketter:

4 kommentarer

 1. edor vilhelmina

  Det fördes en massiv kampanj från höger, främst SD, KD och M om kraftigt sänkta drivmedelspriser. Många unga förstagångsväljare gick tydligen på det här, förmodligen även äldre också, norrlänningar inte minst. Det visar sig nu bara vara ett luftslott de presenterade. Men valet vann de och nu är tonen en annan. Kristersson får nu glänsa vara överhuvud i Sverige vilket han längtat trängtat efter under de tidigare 8 åren genom att ständigt fälla den regering som var. Allt skulle bli så bra och med den enighet som fanns inom de nu regerande. Låt se.

  • Magnus Johansson (inläggsförfattare)

   Ja. Låt se hur ett gäng förlorare (för det är ju faktiskt regeringspartierna M, KD och L) kan sköta det hela med det mandat de fått av SD som i gengäld har full insyn i det hela med sina egna framförhandlade politiska kommissarier i regeringskansliet.
   Det börjar inte bra och frågan är hur många missnöjda elkunder i norr det finns?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.