Hur dödar man russin đŸ€”đŸ„ž

Annelie fick starta gĂ„rdagen tidigare Ă€n jag. SĂ„ nĂ€r jag kom fram till Ön och tĂ€vlingen i rally lydnad, sĂ„ hade hon och Mattis, redan kört första banan. Det gick lĂ„ngt över förvĂ€ntan och dom fick en andra plats, med 96 poĂ€ng av 100.


Vi hade tur med vÀdret, Àven om det var grÄtt, sÄ var regndropparna lÀttrÀknade. HÀr ska dom gÄ banan, innan nÀsta svÀng. Och det gÀller att ha huvudet pÄ skaft för att komma ihÄg hur dom ska gÄ och vad det stÄr pÄ skyltarna.


Dom var, om jag inte missminner mig, 22 tÀvlande och varje ekipage, tar cirka 2-3 minuter pÄ banan, men dÄ ska det Àven vÀrmas och peppas upp, innan man gÄr in.


HÀr har dom kört andra svÀngen och Annelie trodde att det gÄtt Ät skogen men hon bedrog sig, dom fick 88 poÀng av 100 möjliga och dÀrmed har dom 2 godkÀnda tÀvlingar, och nu saknas bara en till godkÀnd runda sÄ fÄr dom hoppa upp en klass.

En andra plats Ă€r inte att förakta, mĂ€kta stolt vovve och Ă€gare förstĂ„s…


Jag Ă„kte hem lite före och fixade lunch, kokade kaffe och sedan kunde vi provsmaka den nĂ„got fula, men underbart goda blĂ„bĂ€rskakan. Den Ă€r mer som en kladdkaka dĂ„ den saknar bakpulver, och egentligen Ă€r vaniljsĂ„sen överflödig, den Ă€r tillrĂ€ckligt söt Ă€ndĂ„. Men… rekommenderas 😋

DÄ vi skulle ut med hundarna en sista svÀng noterade Nicco en stackars vimmelkantig humla pÄ grusgÄngen. Ge han hallonsirapen du kom med, sa jag, sÄ fÄr han kanske lite energi. Hon plockade upp humlan pÄ ett blad, gick in och hÀmtade lite hallonsirap, som hon sjÀlv gjort pÄ egenplockade hallon, och serverade hummelbummeln lite gott.


Och jodÄ, den piggnade till och flög ivÀg efter en stund. Jag kan vÀl tÀnka mig att det kanske Àr kört ÀndÄ, hur lÀnge lever en humla Men om den dog, sÄ fick den i alla fall en sista flygtur med godsaker i magen.

Vi sa hej dÄ, pÄ ett tag, nÀrmare bestÀmt en dryg vecka, sedan kommer hon tillbaka. Men den svÀngen agerar hon bara chaufför sÄ vi hinner kanske ses nÄn till eller tvÄ. Vi fÄr se.
LĂ€ste upp det hĂ€r för Nicco…


Hahaa… hon sa genast, ja, fast hur dödar men ens ett russin? Hmph, sa jag, man smetar vĂ€l ut dom. Fast sen Ă€r det vĂ€l vad du tror, som gör sjĂ€lva grejen Du lĂ€gger nog inte ut russin pĂ„ bordet och smackar pĂ„ dom för att döda. Men utan brillor och med dĂ„lig syn, Ă€r det kanske precis det du tror, att du gör.

Och nu avslutar jag dagens inlĂ€gg med att önska er alla en fin söndag, samt ett citat frĂ„n Maria Montazami, och jag stĂ€ller mig lika frĂ„gande till det citatet, som Nicco, till dom döda russinen…

Maria Lundmark HĂ€llsten