Silver kaffe är ingen hit

Silver Te kanske ni hört talas om, men har ni smakat på det? En dryck som består av hett vatten, med eller utan mjölk eller grädde som ska ge ett silvrigt utseende. Ofta ingår socker eller honung även om somliga föredrar den utan. Trots dryckens namn ingår varken te eller silver.

Eftersom man kan välja att dricka det utan mjölk, grädde, socker eller honung, så är det helt enkelt ett glas hett vatten. Wow. En mycket billig dryck!

Undrar om jag kan kalla det jag hade med mig till jobbet igår, för silver kaffe

Jag kokade nämligen en kanna kaffe, i precis vanlig ordning. Fast det enda jag hade i termosen var halvljummet vatten som jag förvärmt termosen med. Det var med andra ord inte hett vatten, och det hade ju förvarats i en termos jag använder till kaffe…

Dråpligt att koka kaffe, se fram emot en kopp då man börjar jobbet fast upptäcker att man glömt spilla upp det i termosen då man for.

Hem och dressade om för vidare färd upp till Anna och Ingvar. Sivert och Ewa var också ditbjudna på deras grillmiddag. Inte alls fel med häng på deras altan som ligger på helt ok avstånd från marknivån.

Ingvar friterade lökringar (gott så det förslog), grillade hemgjorda burgare och friterade pommes till. Kunde faktiskt inte ha blivit bättre

Till efterrätt en lengrädde glass, som jag tyckte dom kunde kalla denna. Nä, inte lengräddad, men lengrädde med lite dialekt. Glassen var både len och med grädde i. Och till det. kaffe och vad som kunde önskas

Vi pratade om mycket, bland annat våra minnen. Hur vi minns, vad vi kommer ihåg och varför. Vem bryr sig om vart vi satt och åt köttbullar och makaroner på väg hem från High Chaparall i mörkaste Småland en eftermiddag i början på 90 talet? Eller att markisen på Harrys, som låg i Rådhuskällarens gamla lokaler då jag fyllde 40 år, var grön? Jo jag vet, att Harrys har grönt i sin logga men jag visste inte att det var Harrys som legat där. Men när vi pratade om det sa jag bara rätt ut, kan det ha varit Harrys. Jag ville minnas att markisen var grön. Så klart jag googlade igår kväll och japp, jag minns rätt. Även om jag gissade

Men minnet är inte alltid rätt. Våra hjärnor kan spä på och ta bort. Linda in händelser, eller överdriva för att understryka hur bra eller dåligt vissa saker var, men egentligen var det varken så illa eller så bra. Vissa minnen kanske vi omedvetet gömmer och glömmer bort, som sedan väcks till liv om man till exempel känner en doft, ser en plats, eller hör en låt.

Lite kul att vi hamnade i detta prat. Tina nämnde faktiskt det innan hon åkte. Att hon kom ihåg saker från det hon var ung, som jag skrivit om. Sånt där man inte tänker på men som hade poppat upp.

Man ska väl också tillägga att minnen kan vara olika även om 2 personer står på samma plats och ser samma sak. Det beror väl på själva upplevelsen av den specifika händelsen.

Ta ett oväder som dragit in med buller och bång. Jag njuter av dom sprakande blixtarna, och tycker att det är naturens under. Medan den som står jämte mig är livrädd för åskväder. Den personen lär ju inte minnas det som något fascinerande. Möjligtvis att det blixtrade nåt förfärligt, men inte hur vackert det var.

Sen kommer man ihåg lite av allt som våra föräldrar sa, fast det var hittepå

 

Vår upplevelse av gårdagen middag hemma hos dom, var i alla fall en trevlig sammankomst😍 . Vädret var underbart även om det blåste en hel del. Och historierna vi delar får lite mer färg på sig då vi pratar om dom.

Eftersom jag ska jobba idag så var jag chaufför. Vi körde ett varv upp mot Nolia för att kolla läget. Det var livat på fältet. Det har även hörts livat ute på vår gata i schtaaan, i natt. Jag har vaknat några gånger av högljutt prat, nån av gångerna lät det som om det var nån som gick och pratade högt för sig själv. Nåja, som jag brukar säga, hade vi varit ung idag, så hade vi förmodligen varit där och skränat, vi med 😉😄🤘

Ha en fin lördag, allihop!

Maria Lundmark Hällsten