Marja

Den långa resan.

Mellankorv, lättkorv och päron.

Jaha, nu var det tomt i kylskåpet igen, så det var bara att ta dra-maten och stega iväg till Coop. Jag har slarvat med maten förra veckan, trollat med rester och köpt färdiglagat. Efter en sån period kan man få konstiga cravings, man längtar efter något rejält hemlagat och i går var det korvsoppa. Riktigt hederlig finsk korvsoppa.

@

Olika slags rotfrukter i god buljong och lite tärnad korv. Gott med en knäckemacka.

Tyvärr är det inte finsk korv, utan Scans lättkorv, ursäkta, Scans mellankorv. Förr hette den lättkorv och innehöll 17% fett, men nu heter den mellankorv och innehåller 15% fett. Sen finns det en lättkorv, som innehåller bara 5% fett. Hängde ni med? Egentligen tittar jag inte så mycket på fetthalten längre, utan mera på kötthalten i korven.

På senare tid har jag irriterat mig på oordningen på frukt- och grönsaksavdelningen. I går t.ex. hängde en stor skylt ovanför päronen: Conference, medlemspris 9.90. Päronen under skylten hette dock Kaiser, enligt den lilla klisterlappen på dem. Conference låg två lådor bort. Ingen skylt vad Kaiser kostade, men de brukar vara mycket dyrare än Conference.

Ingen anställd fanns ute på golvet att fråga. Många tittade på skylten, ah… medelmspris…och så plockade de päronen och fick en liten överraskning i kassan eller när de kollar kvittot. Om de nu kollar kvittot förstås.

Slarvigt Coop!

 

4 kommentarer

  1. Babs

    Jag kollar jämt kvittot, det är väldigt ofta som extrapriserna inte är registrerade i kassaapparaten.
    Vad god grytan ser ut!
    Kram

  2. Sus

    Mmm, finsk korvsoppa. Tack för tips/påminnelse om vad som är gott att göra!

    De säger att vi slänger en fjärdedel av all mat vi köper, så att du har levt på ”rester” låter riktigt fint och som något alla borde göra lite oftare. Bra för miljön, ju!

    Och fest och kalas sedan förstås 🙂

    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.