Marja

Den långa resan.

Kretsloppsrum aka soprum.

Vårt soprum heter numera Kretsloppsrum.

Det är inte ett förskönande namnbyte, utan ett namn som bättre beskriver vad som pågår därinne.

I min bostadsrättsförening har vi bra sortering på soporna. Vårt matavfall blir biobränsle, vi sorterar tidningar, papp, plast, metall, glas, batterier och glödlampor. Det jag saknar är ett grovsoprum, där man kan lämna lite större prylar. Jag, som inte har bil, måste därför förlita mig på snälla kompisar när det blir dags att åka till kommunens återvinningsstation.

Grovsoprum brukar i sig vara ett kretsloppsrum för sådana som jag som gillar återanvändning. Jag har under årens lopp hittat mycket fint och användbart i olika soprum och konteinrar: stolar, en skohylla, bänkar till balkongen, lampor, lampskärmar, blomkrukor m.m. Fullt användbara saker.

Så glöm inte att en del i det ekologiska tänket  är att återanvända så mycket som möjligt.

3 kommentarer

  1. Ka

    Jag håller så med dig om att det är perfekt att ha ”återvinning” från Grovsoprum. Jag har med ”hittat” en del under årens gång. Tråkigt nu när de försvinner från bostadshusen av 2 anledningar. För 2 år sedan togs rummen bort i mitt område. NU är det bil som gäller till återvinningen = många äldre & ”andra” slänger ut soffor + grovsopor rakt ut bara. Snyggt! Nä tbx med grovsopsrummen tack!

  2. Sus

    Jag brukar inte vara så nådig vad gäller nyord som kan tänkas vilja ”sopa under mattan” vad det handlar om, sådana finns det många i byråkratspråk – för att inte tala om i politikervärlden…

    Man kan ju tänka att detta byte av namn lite gömmer att långt ifrån allt kan återvändas, att vi skitar ner alldeles för mycket här på vår jord…

    MEN, det är också uppmuntrande att byta namn och påminnas om att vi faktiskt kan dra ett litet strå till stacken genom att sopsortera, att en hel del trots allt görs för miljön i dag, att vi håller på att bli medvetna och bör bli ännu mer medvetna.

    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.