Marja

Den långa resan.

Det kom ett brev…

 

Jag fick ett brev från Fåglum i dag. Ett fint handskrivet brev som talade till mig direkt. Det fanns fotografier i kuvertet också. Fotografier från en begravning och från ett sista möte med den som dött.

Det var som en hälsning från mitt förflutna, som ju ligger mig nära nu i och med att jag skriver om det. Jag såg ansiktena som åldrats, men ändå var så bekanta. Med ens blev allt bekräftat och jag kunde inte hålla tillbaka tårarna.

Jag hatar när folk dör och försvinner för alltid.

Brevet innehöll också en inbjudan att komma och hälsa på i sommar. Det kommer att bli en perfekt avslutning på den här processen.

I dag är det grinigt väder igen. Det har smygsnöat i över ett dygn nu. Utanför mina fönster bildas spännande konstverk. Den gamla snön sjunker ihop och den nya lägger sig som ett tunt lager ovanpå.
Så här fint är det utanför ett vardagsrumsfönster.

Ett par små "öron" sticker upp. Väntar på ett tecken vem det är som vill kika in.

I arbetsrummet har det bildats fina vågor.

Fortfarande nästan 40 cm snö i vägen för min fina utsikt..

Nu ska jag baka White chocolate chip cookies, som jag ska ta med till akvarellmålningen i morgon. Återkommer om jag lyckas med dem.

Ha en trevlig kväll!

 

4 kommentarer

  1. Babs

    Du måtte ha en massa vind som ligger på mot fönstren, jag tycker att det är jättefint men så blir det aldrig här.
    Jag vill också ha snö upp på rutorna.
    Alltid tråkigt när någon har avlidit men vad fint att du fick en inbjudan.
    Kram

  2. Sus

    Det gör ont att gråta, ont att tänka på det som var och aldrig kommer tillbaka, vare sig det var gott eller ont… ändå önskar jag ibland att jag hade närmare till tårarna, för på något sätt kan de rena ibland.

    Jag tycker om snön utanför dina fönster, så blir det ytterst sällan hos mig! Men du får allt hälsa påskharen att nu är han lite tidigt ute. Fast du behöver inte bli rädd för honom, han är förfärligt snäll.

    Kram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.