Marja

Den långa resan.

Tisdagens svammel och ett löst mysterium.

I morse var det så där underbart soligt igen, men innan jag hann ut, hade solen försvunnit bakom molntäcket.

Jag satte mig nämligen och bokade flygbiljetter till Stockholm. Där har skolorna sportlov vecka 9, så jag ska fara ner och sen ta med mig Ronja till Umeå några dagar. Sen ska hon få flyga hem ensam för första gången. Jag har ringt och bokat assistans.

Nu hoppas jag att allt klaffar, det är många faktorer som ska samverka. Längtar alldeles förfärligt och nu får jag träffa den nya sötnosen också, lilla Freja.


Ser ni att hennes nos har formen av ett hjärta?

Tyvärr är jag allergisk, så eventuellt får hon vara hos kompisar om jag inte klarar av henne. Men jag ska stoppa i mig antihistaminer och ta med både Bricanyl och ögondroppar.

Jag kom mig ut till sist. Jag hade ju lovat att bjuda på semlor i dag på semmeldagen. Jag har redan smaskat i mig en och kommer nog att hinna med en till innan dagen är slut. Jag äter semlor bara på semmeldagen. Inget fuskande här inte. 🙂

I dag har jag löst mysteriet med brevlådorna som satt ihop med is. 

Fick vattendroppar i skallen och upptäckte att det droppar från snön som hänger över takkanten. Eftersom vi inte hade föst bort snön från brevlådorna, blandades smältvattnet med snön och sedan frös allt till en isklump över natten. Nu droppar vattnet ner på lådorna och bildar små söta istappar längst fram på lockkanterna.

Så då var det mysteriet löst. Som sagt, saker man tappar kommer till rätta och mystiska saker får sin förklaring i sinom tid. Jag fick vattendroppar i huvudet och Newton fick ett äpple, eller hur det nu var. 🙂

Ha en bra tisdagskväll.

2 kommentarer

 1. Sus

  Skrattar gott åt din slutkläm…!

  Kan man bli så klok av några vattendroppar kanske man skulle vara ute i regnet oftare 🙂

  Kram

 2. Babs

  Så underbart att du ska få hem din lilla älskling och även göra en ny bekantskap med lilla Freja, hoppas att du inte känner av allergin.
  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.