Marja

Den långa resan.

VASAPLAN nummer 2

I dag fick jag tag på VASAPLAN nr 2, tidskriften till stöd för utsatta människor i Umeå. Det här numret har en dramatisk omslagsbild:

Ett organiskt hjärta upphängt i en krok.

För övrigt är det kanske inte den bästa idén att ha vit text på vit bakgrund, men det ger onekligen ett väldigt kliniskt intryck.

Jag har bara hunnit bläddra igenom tidningen, men den är av samma höga kvalitet, både innehållsmässigt och layoutmässigt som det första numret.
Jag tycker om indelningen av innehållet i olika fack, ex “I fokus”, ett personporträtt; Mat”, gourmerätter för en tjuga; “Musik”, om musikgruppen Glesbygd’n och “Röster”, ett helt uppslag med insändare och debattinlägg. Andra intressanta artiklar handlar om tandvård för hemlösa och Länkebo – en chans till drogfri miljö för missbrukare.

Man får en fullmatad och intressant tidning för 40 kr. En eloge till Kulturföreningen Vasaplan.

Min kompis på Rådhustorget hade fått ett par glasögon i dag, som fick honom att se ovanligt bister ut.

Ja, jag håller med. Inte bästa passformen.

Nu ska jag baka och koka soppa till i morgon. Soppa är alltid godare dagen efter man gjort den, inte sant?

Ha en trevlig fredagskväll! Jag ska se på Let’s dance och sedan  finalen på På spåret, som jag spelar in. 

6 kommentarer

  1. Ka

    Har ni som vi att de säljer runt om i staden själva,de utsatta/hemlösa….? Vi har ju Situation Sthlm. Köper alltid den när jag råkar på. Jag gillar o byta ett par med.

    SCHNYGGA brillor nja…hehe!
    Härlig fredagkväll,blir Let´s Dance här med!
    Kram

  2. Marja Granqvist

    Svar till Ka (2010-03-12 18:44)
    Det är lite olika vilka som säljer. Några tillhör Kulturföreningen Vasaplan och några är f.d. missbrukare. Sedan säljs den på ett ställe som heter Bakfickan, dit hemlösa och andra får komma dagtid.
    Jag köpte Situation Stockholm nu när jag var där av en snubbe på tunnelbanan som satt och halsade ur en vodkaflaska. Den tidningen är också bra, nu var det ett reportage med Isabella Scorupco och hon var på omslaget.
    Kram

  3. Babs

    Vad roligt att du gillar tidningen.
    Jag blir lite snopen att han i Stockholm satt och halsade ur en vodkaflaska, jag har aldrig råkat ut för att de som säljer Situation Sthlm har varit påverkade.
    Kram

  4. Marja Granqvist

    Svar till Babs (2010-03-13 14:09)
    Han och hans kompis satt mitt emot oss på tunnelbanan. Han hade några tidningar i sin väska och frågade om jag ville köpa… och det ville jag. Sen berättade jag för honom om Vasaplan i Umeå…
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.