Marja

Den långa resan.

En riktig alfahanne.

Hmm. Vk har valt att presentera en riktig alfahanne som sitt aprilskämt i år.

För dem av mina läsare som inte läser Vk, kan jag berätta att under BB-nytt finns fyra olika bilder med samma pappa, samma baby, men olika mammor. Under alla bilderna presenteras babyn som pojke (Vidar, Tor, Ollle och Sigge) med olika födelsedatum och lite varierande födelsevikt och längd.

Bredvid BB-nytt bilderna finns en liten intervju med pappan, som berättar att det hela har sitt ursprung i hans egen svensexa, som urartade lite…

Jag vet inte riktigt vad jag tycker.
Å ena sidan är det ett aprilskämt och det roliga är ju att det verkligen skulle kunna hända i verkligheten. Killen är i så fall en riktig alfahanne och ger dessutom upphov till fyra nya alfahannar. Det hade ju varit kul om man låtsats att barnet på åtminstone en bild hade varit flicka, eller hur?

Å andra sidan funderar jag om det här skämtet skulle fungera om det var samma mamma på två bilder? Det har ju hänt, även om det är högst ovanligt, att en kvinna har blivit befruktad av två olika män med ett par dagars mellanrum och också fött barnen på olika dagar.

Jag tror inte ett sånt aprilskämt skulle fungera. Den kvinnan skulle inte uppfattas som alfahona, utan något helt annat.

Sen vänder jag på bladet till sidan med dödsannonserna. Där kan man ibland få se flera annonser över samma person. En gång var det tre stycken. Jag antar att det blir så när man under ett liv hinner bilda flera familjer och skaffa flera kullar barn. Då kan det bli svårt att samsas om en annons.

En trevlig 1 april till er alla!

7 kommentarer

  1. Babs

    Är jag lättlurad – eller, jag har inte hittat ett ända aprilskämt i dagstidningarna eller på TV i morse.
    Nu ska jag vara vaken och bläddra igenon tidningarna igen!
    alfahanne eller alfahona upplevs helt olika trots att vi har kommit så långt.
    Jag tänker på Cissela Kyle när hon lekte alfahona på Guldbaggegalan, publiken blev helt pinsamt tyst.
    Kram

  2. Sus

    Min tidning hade som nyhet att det nu öppnar en bilprovning som är hbt-certifierad. Där spelas glad schlagermusik hela dagarna, alla anställda är kvinnor, manliga långtradarchaffisar får ha kjol och smink på sig utan att någon tittar snett och det är okej om en man inte vet hur man öppnar en motorhuv.

    Alfahannar kanske de kan vara ändå…?

    Kram

  3. Ka

    Oj du har så rätt…ang kvinnlig annonsör. Vi ska minsann greja jämnställdhet och vi har kommit ”såååå långt” Not (min åsikt än sålänge). För Om det hade gjorts som du sa med en kvinna i annonserna oj oj….
    Jag e för lika behandlande och tror att vi i slutändan kommer manipulera generna med om vi fortsätter såhär,men vill vi verkligen det?
    Superhärlig Påsk på dig o familjen! Kramar.

  4. Poul

    Jag använder mig av en fiktiv indelning av män som föreslagits av ett pseudonym, en tecknat figur vid namn Cless Alwein. Enligt pseudonymen kan män klassificeras som:

    Psykopater = alfahannar

    Beta

    Gamma

    Omega

    Var och en av dessa klasser har sin egen personlighet, familjestruktur och reproduktions strategi. Den klass som har flest kvinnor per individ är alfahannarna, i det följande kallade psykopaterna. De samlar på sig tre ellerflera kvinnor – säkerligen ett beteende som liggar i psykopatens gener – och ett stort antal barn. De är r-strateger typ grodor och fisk som genererar en massa yngel men inte tar hand om det sedan se Pianka, E.R. (1970): On r and K selection. American Naturalist 104, 592–597. Deras hustrur blirbehandlade som lösöron . De investerar all sin energi i att behålla den maktposition de har skapat sig.

    Betahannar vill ha monogami. De bildar ett partnerskap med sin kvinna. Partnerns hälsa är mycket viktig. De strävar efter likhet mellan könen ochsatsar mycket på barnen. Betahannar är K-strateger vilket innebär få barn men stora investeringar i att träna/lära upp dem. Betahannarna är de bästa makarnaoch fäderna. Betahannar är framtidsorienterade, värdesätter stabilitet och önskar sina barn ett rättfärdigt samhälle där barnen kan må bra.

  5. Mia

    Hei, jeg er norsk og kan ha misforstått det du skrev men jeg ble veldig nyfiken: skriver du at det har skjedd at kvinner har blitt befruktet av ulike menn med noen dagers mellomrom og født to barn med noen dagers mellomrom også? Det har jeg aldri hørt om! Kan du si meg hvor du har lest det eller hvor jeg kan lese om det? Høres ut som en medisinsk sensasjon!
    Vennlig hilsen Mia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.