Marja

Den långa resan.

Lägesrapport en vanlig måndag.

Hotet från askmolnet svävar över oss och upptar våra diskussioner. Är det lika överdrivet som svininfluensan? Nja, faktum kvarstår att tusentals resenärer sitter fast runtom i världen, utan möjlighet att komma hem och många semesterresor blir inställda på grund av att flygen inte går.

I fredags var jag på resebyrån och fixade en flygresa t.o.r. Stockholm, med utresa den 30/4. Jag bokar oftast mina flygresor på nätet, men nu hade jag ett presentkort, så därför blev det en viss resebyrå.
Ett par äldre norska damer var där och fick hjälp med att ta sig hem. Bussar och tåg var fullbokade, så de fick stanna en natt till i Umeå och sedan åka buss till Sundsvall, därifrån tåg och sedan igen med buss… Tyckte lite synd om tanterna
.

Jag skall fortsätta med färjan till Tallinn på kvällen den 30/4, så jag MÅSTE kunna ta det bokade flyget. Får vara uppmärksam på rapporterna och i värsta fall ta eftermiddagsbussen till Stockholm dagen innan. Skall flyga med Norwegian och upptäckte i dag att jag, eftersom jag finns på deras mailinglista, får mail varje dag med rapport om vilka flyg som lyfter. Bra!

På väg till resebyrån sprang jag rakt på Christer Lindarw. Han och hans gäng höll på och lastade in sitt bagage i en taxi utanför Royal Hotel. Jag försökte ta en genväg mellan taxin och busskuren för flygbussarna, men snyggingen stod i vägen. Ja, han är snygg även på nära håll. Hej, sa jag glatt, och hade stor lust att bara slänga upp ena armen och ge honom en kram. Men det gjorde jag ju inte. Ville inte göra honom generad.

I dag har jag varit hos Anders och klippt mig. Vad pratade vi om, tror ni? Askmolnet, förstås.
Sen gick jag och hälsade på en kompis som skulle ha åkt till Thailand i morgon. Det blir förstås ingen resa. Så himla tråkigt.

Min kompis på Rådhustorget hade fått en kravattsjal och ett par solglasögon i vänster hand. Han verkar resklar.

Ha en trevlig kväll!

5 kommentarer

 1. Babs

  Kompisar skulle till portugal i söndags men det blev ju inget, sen har vi bekanta som är fast i Kina men dom tar det med ro och stormtrivs.
  Hoppas det löst sig tills du ska iväg!
  Kram

 2. Sus

  En vän sitter fast i Berlin och njuter faktiskt av några extradagar där 🙂 Men andra kom inte iväg på sin resa till Amerika och deppar 🙁

  Hoppas verkligen att du kommer iväg på din resa! Det GÅR ju att fixa utan flyg, i varje fall.

  Din vän är bra för skön i sin nya utstyrsel, fast först trodde jag att det var han som skulle till Thailand och blev (bara lite) förvånad!

  Kram

 3. Marja Granqvist

  Svar till Sus (2010-04-20 14:34)
  Fy vad deppigt att inte komma iväg på en resa man planerat för länge. Mig går det ingen nöd på, jag kan alltid ta bussen. Det skulle ju vara då att flyget blir inställt samma dag av någon väldigt akut. Då hinner jag inte till färjan och då skulle Johanna och Ronja bli lessna. Vi håller tummarna.
  Ja titta, man kan verkligen läsa som om kopisen på torget ska till Thailand.:)Sorry att jag är otydlig.
  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.