Marja

Den långa resan.

Hemma igen…

Nu är jag hemma igen efter fyra i.n.t.e.s.i.v.a dagar. Jag förundras alltid över hur mycket man hinner med under en weekend. Men så är jag trött i dag…

Vi åkte alltså båt mellan Stockholm och Tallinn, med allt vad det innebär av god mat och dryck, bastu, bubbelpool och show i nattklubben. I Tallinn bodde vi en natt på Kalev Spa, med gångavstånd till hamnen, Gamla stan och centrum och ett vattenland där tjejerna tillbringade flera timmar.
Rekommenderas å det varmaste.

Syftet med resan var ju att fira Johannas födelsedag och det gjorde vi på en rysk restaurang som heter Tjaikovsky i Gamla stan. Vi var fem personer och fick ett litet avskilt kabinett för oss själva. Dukningen var underbart vacker. Servetterna satt i de höga vinglasen som stolta svanar.

Själva svanhalsen togs om hand av en kypare, samtidigt som en annan öppnade de fint veckade vingarna och placerade servetterna i våra knän.

Vi åt förstås rödbetssoppa som förrätt, till varmrätt åt jag lamm med ratatouille och till efterrätt blev det crème brulée med mintglass. Kyparen hade uppfattat att vi firade Johannas födelsedag, så han hade satt ett litet ljus i hennes efterrätt. Vi drack gott vin och jag glömde ta foton…

En liten stråkorkester spelade levande musik hela kvällen. Mest Tjaikovsky, men sedan blev det även operettmusik av ex. Lehar.

Här är födelsedagsbarnet, lite spänd, innan vi ska gå in i restaurangen.

Och här, mycket mer avslappnad, dagen efter.

Johanna var helnöjd med sin födelsedag. Hon brukar inte vilja fira sina födelsedagar, men eftersom detta var en speciell födelsedag, ville jag fira den och idén med att fara bort visade sig vara riktigt lyckad. Så jag är också helnöjd.
Mission accomplished!

Skriver mer i morgon och lägger in lite fler bilder.

Till sist, den underbara solnedgången över havet i förgår kväll.

4 kommentarer

  1. Sus

    Underbart… det verkar ha varit en riktig lyxrestaurang, den ni var på! TVÅ kypare för att placera servetten i knät på en?! Och stråkorkester…

    Är bubbelpoolen trevlig att gå till på båten? Kan ibland verka lite ”trång” eller så? Kan du rekommendera den (längtar efter min resa 🙂 )?

    Kul att du är tillbaka och har haft det bra!
    Kram

  2. Babs

    Välkommen hem!
    Ni verkar haft en underbar resa med god mat på fin restaurang, vilka otroligt vackra servetter, det måste jag pröva att göra.
    Vilken underbart fin solnedgång!
    Ser fram mot fler bilder!
    Kram

  3. Marja Granqvist

    Svar till Sus (2010-05-04 19:54)
    Det var en riktigt fin restaurang, men inte så dyr tyckte jag. Det var mysigt med levande musik och servicen var toppen.
    Jag var inte med i bastun, men flickorna sa att bubbelpoolen var liten, så de hade inte varit i den.
    Kram

  4. Marja Granqvist

    Svar till Babs (2010-05-04 20:55)
    Tack Babs! Själva halsen på servetterna vecklade de aldrig ut, utan de återanvändes nog hela tiden. Det såg helt fantastiskt ut, för alla borden var dukade med svanar och silverunderlägg…
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.