Marja

Den långa resan.

Vårstädning

I dag har vi haft städdag i vårt bostadsområde. De två senaste åren har jag inte kunnat vara med på grund av nyopererad tumme båda gångerna, så i dag kände jag att jag bara måste gå ut och hjälpa till, trots ryggen.

Det gick bra. Jag räfsade gräsmattan på den lilla plätten framför huset och hittade mycket småskrot efter fjolårets balkontakbygge. Sen bad jag grannen, en man, att gå efter apparaten som sopar upp gruset som legat i snöhögarna. Den är lite tung att köra nämligen. Det gick lätt som en plätt för honom att vispa upp gruset.
Ja, det var min insats i dag.

Styrelsen gick runt och noterade alla skador efter snöröjningen. Vi tittade länge på det lilla paradisäppelträdet, som trots sina skador har börjat få knoppar.

Jag berättade att jag dokumenterat trädet hela vintern, så det finns bevis.

Det andra äppelträdet har fortfarande en massa gamla äpplen kvar.

Nytt och gammalt liv.

Några äpplen har fallit till marken och jag försökte skaka grenarna försiktigt, men de gamla skrutten sitter hårt.

I kvartersgården bjöds det på varmkorv och fika. Hur trevligt som helst.

I morgon kommer ett nytt avsnitt av “Den långa resan”. Det har rubriken “Utan emballage”. Nu blev åtminstone mina vänner på Hanky nyfikna…

Ha en lugn söndagskväll <3

5 kommentarer

  1. Babs

    Tänk att äpplet hänger kvar fortfarande, det trädet som jag fotade för ett tag sedan har tappat alla sina, jag tror det har fått skakhjälp.
    Visst är det mysigt med städdagar, jag hade hand om våra i 8 år och stod för korvgrillning mm.
    Nu är jag sällan med men min man brukar vara det.
    Nyfiken blir jag nu på din fortsättning av ”Den långa resan”
    Kram
    Babs

  2. s

    Jag skulle vara med på städdagen i år, skulle ”förbereda” med att röja lite på vinden… fick så fullt upp att jag aldrig kom ner till de andra. Nu har jag dåligt samvete 🙁

    Bra gjort av dig, och så bra att du har dokumentation av skadorna på trädet! Jag är glad över att det tycks klara sig i varje fall.

    Kram

  3. Marja Granqvist

    Svar till Babs (2010-05-17 10:51)
    Städdagar är viktiga, inte minst för att man träffar alla sina grannar. Mannen som hjälpte mig är en ny granne, som jag lärde känna.
    Kram

  4. Marja Granqvist

    Svar till s (2010-05-17 14:08)
    Eftersom vi inte har något grovsoprum, har vi alltid en stor container kring städdagen, där vi kan kasta grovsopor, så jag röjde faktiskt lite i mitt uteförråd också.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.