Marja

Den långa resan.

Radion kommer nära.

I dag lyssnade jag på Eva Gabrielssons sommarprat. Jag skulle som vanligt sitta och scrappa vid radion, men fick snart lägga ner mitt projekt och börja sortera bokstäver i stället. Jag har en stor påse med bokstäver i olika former och färger huller om buller. Nu satt jag och sorterade dem i olika högar. Det var det enda jag kunde göra.

Jag tycker radion är ett medium som kommer en mycket närmare än ex. TV:n. Man sitter ofta nära, man hör rösten, men distraheras inte av någon bild eller text. Samma sak tycker jag det är med telefonen, man har en röst i örat, som ibland kan kännas riktigt nära. Man säger att kroppsspråket talar till oss i mycket större utsträckning än det talade ordet. Jag håller inte alltid med om det.

Eva Gabrielsson grep mig alltså i dag. Jag har tidigare sett en intervju på TV med henne och även läst om henne och fått en uppfattning att hon är kärv och lite bitter. I dag berättade hon väldigt kärleksfullt och avslappnat om sin bakgrund och sitt liv med Stieg Larsson. Det var särskilt roligt att höra om åren de bodde i Umeå och om deras politiska engagemang.
Hon levde med Stieg Larsson i 30 år och plötsligt var han död. En stor personlig tragedi för henne, samtidigt som Millenniumhysterin bröt ut. Hon sa det som många andra sagt:
Stieg skulle aldrig ha blivit så berömd om han inte hade dött. Det gick att tjäna pengar på hans död. Så fruktansvärt tragiskt!

Repris i kväll kl 22.05. Alla program ligger dessutom kvar en månad efter de sänts på nätet.

Ha en skön lördagskväll <3

4 kommentarer

  1. Sus

    Jag tycker mycket om radion. Ja, det kan vara rofyllt och koncentrerat att bara höra en röst tala… man övar upp förmågan att höra nyanserna i rösten…

    Däremot tror jag verkligen på det där med att vi säger betydligt mer med kroppsspråket (70 %?) än med våra ord… på gott och ont!

    Nu när jag, efter att inte har sett henne på 2-3 år, Skypar med min syster och SER henne prata, och ser allt hon förmedlar när hon inte pratar, blir skillnaden enorm. Det är nästan lite otäckt så mycket man förmedlar bara med ansiktsmusklerna.

    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.