Marja

Den långa resan.

Gårdagens kaotiska vattengympa.

Jag vet att jag pratar mycket om vattengympan, men faktum är att det är den enda allsidiga motionsaktivitet  jag kan utöva. Jag njuter varje gång av att jag kan röra mig så fritt i vattnet och att få ett ordentligt pass med uppmjukning, kondition, styrka och stretching. Vi håller på i 60 minuter och under den tiden vill jag vara helt fokuserad på mig själv. Jag blir väldigt irriterad om andra pratar eller skrattar och flamsar.

I går hade vi vikarien (igen). Han heter Dimitri och kommer från Grekland. Han spelar härlig grekisk, rysk och latinamerikansk musik, samt ett par låtar med Abba och jag bara väntade på att få sätta i gång. Då började en kvinna fråga honom om vi inte kunde hålla på i 45 minuter och sedan simma i 15 minuter. “Nej”, sa vi andra, “vi ska köra hela programmet”.Men man brukar bara köra i 45 minuter och sen får de som vill, simma”, sa den här kvinnan. “Vi brukar köra 60 minuter”, vidhöll vi andra och jag tror att jag var ganska högljudd.

Efter lite tjafs där Dimitri försökte sig på olika kompromisser, körde vi i gång och då hade jag helt tappat mitt sköna focus.

Vi brukar grensla såna där skumgummikorvar (hittar inte en enda bild på dem på Google) och ’cykla’ ut på den djupa sidan. Jag får alltid en oemotståndlig lust att sjunka ner till botten och pröva djupet, för det står ingenstans hur djupt det är. Jag frågade ett par kvinnor bredvid mig och då skulle den ena prova och vi skulle försöka se hur mycket vatten det fanns ovanför henne. Ett idiotiskt företag, känner jag nu, men det var nog fler än jag som hade tappat focus och blivit lite flamsiga. Okej, hon försökte gå ner till botten ett par gånger, men både hon och duschmössan flöt upp (var för sig) och Dimitri kom springande längs kanten, för han trodde att hon höll på att drunkna.

I samma ögonblick fick han springa tillbaka, för nu blev det ett skarpt tillbud. En av de äldre kvinnorna hade tappat balansen på ‘korven‘ och hamnat med ansiktet i vattnet. Eftersom hon fortfarande satt på redskapet, flöt rumpan upp i vädret och innan några hann hjälpa henne hann hon guppa upp och ner ett par gånger. När hon slutligen återfått balansen, ruskade hon bara på huvudet så vattnet yrde och frågade “Vad hände?”
Det där var skrämmande och komiskt på samma gång.

Dimitri körde 60 minuter i alla fall och trots att jag var helt ur focus, kändes det skönt efteråt.

Ha en mysig fredagskväll <3

P.S. Min nya duschmössa var skön och jag kände mig riktigt fin i den. D.S.

 

8 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Svar till HB (2010-10-08 19:35)
    Jag blev lite rädd att kvinnan hade svalt en massa vatten och mådde dåligt, men hon fortsatte som om ingenting hänt. Ha en trevlig helg.

  2. Mii

    Man kan riktigt se framför sig… badmössan som flyter och vikaren som kommer springande.

    Hua det va tur att de kom på rätt köl igen!
    Fortsatt mysig helg till dig!
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.