Marja

Den långa resan.

Sladdtrassel, nej tack!

I dag sken solen igen och jag bestämde mig för att ta tillfället i akt och putsa arbetsrumsfönstret. Det är ett helt företag, eftersom jag har ett stort skrivbord framför fönstret med dator och skrivare m.m., som måste lyftas undan för att jag ska kunna öppna fönstret som går inåt. Hurtsen går inte på hjul och så är det ju en massa sladdar involverade. Dra och lyfta blev det och sedan dra in magen så jag fick plats mellan skrivbord och fönster.

Fönstret blev putsat och tätat och sedan skulle jag stryka och hänga upp rena gardiner. Jag har två par likadana gardiner som jag ärvt efter Leena, så det blir alltid samma, samma, fast rena.

Jag hade en stund med Leena när jag strök dem. Den vita randen har med tiden krympt, så den blå randen blir lite bubblig, men det gör inget. Jag säger att det ska vara så. Min kompis säger att gardinerna ser hemvävda ut och det kanske de är.

Sen ägnade jag mig åt alla sladdarna. Jag har köpt små sladdvindor på Designtorget i Stockholm, som man kan vira sladdarna runt och ha som små nystan i lådan med hubben.

Jag köpte också en fiffig liten grej att vira sladden till mobilens handsfree på. Den är verkligen praktisk.

Jag tror att jag har sett någon av de här vindorna på Designbutiken i Umeå.

När allt var färdigt upptäckte jag en sladd som blivit över och jag kunde inte hitta något ställe att trycka in den i. Jag kollade allt, datorn, skrivaren, hubben, högtalarna… allt fungerade utan den sladden. Till slut hittade jag ett hål i hubben som jag tryckte in den i och vips tändes en liten röd lampa. Hubbens egen strömförsörjning var det.

I morgon hoppas jag också på sol, för vi har städdag på vårt bostadsområde. Efter alla blåsiga dagar finns det en hel del löv att kratta. Efter det vankas det varmkorv och fika i kvartersgården.

Ha en skön lördagskväll <3

4 kommentarer

  1. Sus

    Grattis till rena fönster och tjusiga sladdar! Mobillurarna trasslar då alltid i hop sig, jag tycker de är helt hopplösa 🙁

    Vi har också haft städdag här i min förening!

    Kram

  2. Marja Granqvist

    Svar till Sus (2010-10-10 22:29)
    Men köp en sådan liten korv att rulla sladdarna runt. Tar liten plats i väskfickan och inga sladdar att reda ut. Designtorget i Kulturhuset i huvudstaden.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.