Marja

Den långa resan.

Pip, pip och veckans funderingar.

I dag är det fredag och dagen började med en massa pip hemma hos mig.

Det var inte min tillfällige sambo. Han duschar, kokar ägg, pressar apelsinjuice och springer ut efter tidningen utan att jag hör någonting. När jag vaknar har han redan gått till universitetet. Ja, han promenerar dit från Mariedal. Jag är imponerad.

Det första ljudet hörde jag när jag skruvade av locket på vaselinburken för att smörja läpparna. Det andra ljudet kom när jag damp ner på min sängkant. Fast det var likadana ljud, så jag förstod att det var brandvarnaren som höll på att dö. Vanligtvis brukar den börja med att sucka och det ljudet har skrämt mig en gång när jag inte visste vad det var. Nu har jag inte uppfattat några suckar, så den kom till det stadiet att den måste pipa för att få uppmärksamhet.

Sen larmade bankdosan att batterinivån var låg, så i dag har jag köpt flera dyra batterier. 

Veckans funderingar:

1. Det är Umeå Fashion Weekend och i gårdagens Vk kollades stilarna på folk på stan. Sju personer intervjuades om vad de hade på sig och majoriteten sa att de var mest nöjda med skorna. Tyvärr var de fotograferade från midjan uppåt. Jag hade ju gärna sett de där ormskinnsbootsen.

2. Polisen har gjort en stor barnporrazzia och 20 av de 23 gripna är kvinnor. Jag hoppas innerligt att ingen av dem är mamma.

3. Historien om tjuven som stal datorn och lämnade tillbaka innehållet har blivit en världsnyhet. Jaha, nu vet hela världen att svenska tjuvar är gentlemän. Men hallå, han stal ju datorn!

4. I veckan har man invigt en lekpark för vuxna på Haga. Ett ‘utegym’ för äldre människor, där man kan ex. träna sin balans. Synd att det blev färdigt nu när vintern kommer, men i sommar kommer det säkert att bli en populär träffpunkt.

Förutom batterier köpte jag sötpotatis och inplastad grön paprika. Skoja bara, det var det som stod på kvittot. I matkassen hade jag vanlig potatis med rött skal och avokado. Jag tror det satt en liten slarvmaja i kassan på Coop.

Nu till tvättstugan.

Ha en mysig fredagskväll<3

6 kommentarer

 1. Sus

  Lyssnade på P1:s ”Spanarna” i dag (repris i morgon). En där var irriterad över alla apparaters ohövlighet: parkeringsautomaten säger t.ex. bara ”Lägg i mera pengar!” utan tack eller något, och sedan ”Ta kvittot!” – den ger bara order m a o. Apparaterna håller ö.h.t. på att mopsa upp sig alldeles för mycket och hon uppmanade till kamp mot dem; lämpliga vapen är t.ex. en vanlig hederlig potatisskalare och en grytlapp.

  Tycker att dina apparater verkar ingå i den ohövliga mängden!

  Nä, nu får det vara nog! 🙁
  Arga Sus

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Då skulle du höra min ringsignal, fruktansvärt irrriterande och stressande men jag hör den åtminstone. Det är en röst som skriker -RING!!! RING!!! HÖR DU INTE ATT DET RINGER??? HÖR DU INTE ATT DET RINGER???

  Ha en fin lördagskväll!

 3. Babs

  Nu kan jag inte annat än skratta åt dig, vem hade trott på vår tid att apparaterna skulle berätta för oss när de behöver laddning mm, nä då bara slutade dom att funka.
  Nu piper det överallt.
  Kram

 4. Marja Granqvist

  Svar till Sus (2010-10-23 00:54)
  Ja vi styrs av apparaterna. Det måste vi få en ändring på.
  Potatisskalare och grytlappar, hmmm…
  Och dyra är de i underhåll också.
  Kram

 5. Marja Granqvist

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2010-10-23 16:32)
  Konstiga ringsignaler finns det gott om, det kan man höra ex. när man åker buss. Plötsligt börjar en hes baby skrika eller ngt liknande. Jag har sett mig omkring flera gånger.:)
  Ha en bra helg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.