Marja

Den långa resan.

Läppar och ögon.

Kom just hem från akvarellmålningen efter en tuff promenad i regn och blåst. Jag hade regnkappa med huva, broddar på hälarna och gåstavar med broddar, så jag var välutrustad. Man brukar ju säga “Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder” och det stämmer faktiskt, för är man rätt klädd blir det en utmaning att trotsa vädrens makter. Lite halt var det på sina ställen, men jag var försiktig.

Oj, oj, vad det är svårt att måla ansikten! Eftersom jag var på fotokursen förra gången vi hade akvarellmålning, fick jag sitta och träna på läppar och ögon, medan de andra fick gripa sig an ett helt porträtt. De målade efter stora bilder med tydliga skuggor som vi hittat i tidningar.

Jag kämpade som sagt med läppar och ögon. Läpparna ska vara ljusa på mitten och mörkare mot mungiporna, för att få en fin rundning. I ögonen får iris inte vara rund, utan det övre ögonlocket ska hänga över lite på tinningsidan, annars ser ögonen uppspärrade ut. I pupillen måste man lämna en vit fläck för att få ljusets reflektion i ögat. Sen finns det ett veck ovanför ögat och så alla skuggor som gör ögonhålan.
Det är mycket att tänka på, men såå roligt att lära sig.

På tal om ögon så kan jag avslöja att jag har tatuerat ett egyptiskt öga på ena axeln. Jag ska visa det i morgon.

God natt <3

4 kommentarer

  1. Sus

    Så spännande att läsa om! Stort lycka till 🙂
    Kram

    PS: Älskar ”rätt kläder” och att vara ute och trotsa vädermakterna i sådana, det får mig att njuta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.