Marja

Den långa resan.

Min tatuering.

Det här egyptiska ögat lät jag tatuera in på ryggen för ett antal år sedan.

Det är solguden Ras falköga, som även bars som amulett som skydd mot onda andar. Jag hittade den ’ursprungliga’ bilden i ett symbollexikon på biblioteket, kopierade ögat i den storlek jag ville ha det och gick till tatueraren med bilden. Han hade liknande ögon, men inte detta, som han tyckte var riktigt fint.

På den här bilden, som Johanna tog på festen i Fåglum, kan ni se ungefär var det sitter på vänster sida.

 

Det syns fint när jag har lite urringat på mig. När jag lät tatuera det hade jag sportbehå på mig, för jag ville vara säker på att ögat absolut inte skulle hamna under BH-bandet. Inte kul att ha ett BH-band skavande i ögat, eller hur?

Nu är tatueringen blekt och jag funderar på att gå och fylla i mer färg. Eventuellt går det inte, eftersom tatuerarna i dag använder en annan sorts färg som inte tar på den gamla färgen.
Jag kanske ska låta tatueringen åldras vackert i takt med mig själv. Jag trivs med den som den är och har aldrig funderat på att ta bort den.

I dag skiner solen och gräsmattan lyser grön igen. Var det i går kväll jag halkade hem i mörkret och ösregnet?

I kväll är det vattengympa. Tjohoo!

Ha en fin torsdag <3

 

7 kommentarer

 1. Elisabet

  Oj, visste inte att du hade en tatuering 🙂 Tänkte samma sak idag… var det verkligen igår jag halkade hem i mörkret och ösregnet? Vinterjackan känns också lite för varm just nu 🙂 Kram

 2. Marja Granqvist

  Svar till Babs (2010-10-28 18:48)
  Ja, det visste du inte om mig.:) Jag gav den till mig själv som 50-årspresent och det väckte lite uppmärksamhet bland mina bekanta.
  Kram
  Marja

 3. Marja Granqvist

  Svar till Sus (2010-10-29 12:31)
  Det gjorde lite ont i början, men när endorfinerna nått hjärnan kändesdet bara skönt. Det är en av de få gångerna jag har varit riktigt närvarande under mitt liv.
  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.