Marja

Den långa resan.

Finlands Självständighetsdag.

I dag är det den 6 december och Finlands Självständighetsdag. I de flesta hem tänds två ljus i ett fönster som vetter mot vägen/gatan i kväll. Det är en vacker syn ex. i höghusen i städerna.  

Finlands president har bjudit in politiker, diplomater och kändisar till en stor mottagning på slottet. I år har även två representanter för de finska krigsbarnen bjudits in. Läs mer om det och hur man kan följa mottagningen på nätet på bloggen www.krigsbarn.com. 

Jag minns att vi tittade på sändningarna från festen på presidentens slott på TV varje år. Det var lika populärt som sändningarna från Nobelfestligheterna i Sverige. Det mest intressanta var gästernas ankomst, när de hälsade på presidenten och vad damerna hade på sig. Jag kommer att titta på finska TV-kanalen i kväll, där man sänder både från mottagningen och efterfesten, som brukar vara på någon restaurang i Helsingfors.

Ha en bra måndagskväll <3 

 

 

6 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Svar till Babs (2010-12-06 19:11)
    Jag har tittat på när alla kommer och skakar hand med Tarja Halonen och hennes man. Det måste vara flera tusen. Underbart vackra klänningar.
    Kram

  2. Sus

    Önskar att jag kunde vara i Finland en dag som denna och se ljusen. Min syster från Amerika är faktiskt det, ska fråga henne hur det var, sedan!

    Kram

  3. Sandra från Finland

    Min familj (i alla fall nästan hela) satt, som traditionen påbjuder, och tittade på slottsbalen igår kväll. Och så hade vi förstås två tända ljus i fönstret, men det vette mot skogen. Trollen och tomtarna fick ta del av ljusen istället! Jag tycker alltid det är roligast att se vilka musiker/artister som är inbjudna till balen. I år var det Lauri Tähkä, Paleface och Chisu, men jag lyssnar inte på någon av dem. För några år sedan var Ville Valo inbjuden, och året efter Jonne Aaron. Då fröjdades rock’n’roll-bruden i mig!

  4. Marja Granqvist

    Svar till Sandra från Finland (2010-12-07 19:15)
    Ja, trollen och tomtarna ska väl också få fira.
    Jag tittade när gästerna anlände… så många fina klänningar det var.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.