Marja

Den långa resan.

Dagens rubriker.

“Pensionärer reser som ungdomar”, läser jag i dagens Vk. När sommartidtabellen tas i bruk, kommer de resenärer som fyllt 67 år kunna åka på ungdomsbiljett med lokaltrafiken i Umeå. Det var på tiden! Trots det kommer vi säkerligen inte att bete oss som många ungdomar på bussen, nämligen lägga upp fötterna på sittplatsen mitt emot. En gång, när det var fullt i bussen och en ung kille blev tvungen att ta ner sina fötter så att jag kunde sitta, bad jag honom att själv sätta sig på den platsen där han hade haft fötterna, så att jag kunde få hans plats. Han steg upp och försvann skamset bakåt i bussen. Annars brukar jag inte säga till och det irriterar mig att jag inte gör det. Nån gång har jag hört busschauffören säga till.

Skurkförbud på anstalten” var en rolig rubrik. En intagen på Kriminalvårdsanstalten i Umeå har JO-anmält beslutet att de intagna inte får läsa den nya tidningen SKURK. Undrar vad den tidningen handlar om? Kriminalvårdschefen anser att den innehåller “kriminella värderingar”.

Dagens felläsning:Gud försvann vid villainbrott” skulle förstås vara “Guld försvann vid villainbrott”. Fast det kunde ju ha varit…

I dag blir det tandläkarbesök, fika på stan och sedan direkt till akvarellmålningen.

Jag blev tvungen att avboka mina flygbiljetter till Stockholm. Blodproverna häromdagen visade att jag inte alls mår bra. Nu vill jag ha en akut utredning i stället för att gå omkring i Stockholm och vara orolig. I den här åldern måste man prioritera hälsan . Går allt bra, kan jag ändå åka några dagar senare.

Ha en skön onsdag <3

2 kommentarer

  1. Babs

    Så roliga rubriker du hittat!
    Så tråkigt att resan inte blir av, du har ju verkligen sett fram mot den men hälsan är viktigare, hoppas dom hittar vad det är.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.