Marja

Den långa resan.

Var lycklig!

“Rota inte för mycket i det som gör dig lycklig. Var lycklig i stället.” Den uppmaningen ger oss Marcus Birro i sin krönika i gårdagens Expressen. http://www.expressen.se/kronikorer/marcusbirro/1.2400430/marcus-birro-rota-inte-for-mycket-i-det-som-gor-dig-lycklig

Det är en underbar krönika, som handlar om lyckan i det lilla livet mitt i den stora staden Rom och om tilliten till att livet leder en rätt.

Jag tänker att det där är svårt… att bara vara lycklig utan att känna sig självcentrerad, utan att känna panik inför att lyckan kanske försvinner snart. Det är svårt att känna lyckan här och nu, när “Carpe diem” har blivit ett motto för att förmå alla jäktade människor, som jagar efter lyckan i form av rikedom och upplevelser, att stanna upp.

Men det finns inte bara lycka i livet. “Livet tar alltid de branta stigarna… Livet läser aldrig skyltar… det är vilse man måste hamna… för att det här livet ska bli underbart”, skriver Marcus Birro.

Javisst, livet består av många olika skeden, som vi måste ta oss igenom. Huruvida vi inte ska rota i det som gör livet svårt för oss, skriver Marcus inget om i den här krönikan.

Jag tänker så här: Man måste rota lite grann i det som gör livet svårt, för att lära sig hantera svårigheterna, men jag håller med om att man inte behöver rota i det som gör en lycklig. Var lycklig i stället!

I kväll blir det vattengympa och den gör mig lycklig. Handen är mycket bättre i dag och det gick bra att måla akvarell i går med handledsstödet på. Vi målade av en bild på en leende kvinna (Plantagens reklam) och jag är helnöjd med vad jag åstadkom. Jag lär mig mer och mer.

Ha en trevlig torsdagskväll <3

2 kommentarer

  1. Babs

    Marcus skriver så bra så bra!
    Vad skönt att handen mår bättre, snart är det väl dags att visa någon målning för oss?!
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.