Marja

Den långa resan.

Vid sina sinnens fulla bruk.

Man brukar säga att om man förlorar ett sinne, så kompenserar man det genom att utveckla något annat. Det är säkert så på längre sikt, men kortsiktigt verkar det som att ett dåligt fungerande sinne även försämrar de andra. Salvan jag petar in i mina ögon gör att jag ser dimmigt och det verkar som att jag även hör sämre. Jag blir fumlig i händerna och ostadig i gången. Jag hoppas att mina grannar inte tror att jag börjat med dåligt leverne så här på ålderns höst, när de ser mig ragla över gården till tvättstugan.

Om några dagar hoppas jag att det blir bättre, för det här är verkligen irriterande. Uttrycket “Att vara vid sina sinnens fulla bruk” har fått en helt NY innebörd för mig.

Jag försöker leva som vanligt och hade ju en trevlig dag på Nolia-mässan i går. I dag for jag ner på Bondens marknad och plockade ihop en hel kasse med fina ekologiskt odlade grönsaker.

Mangold, broccoli, en stor squash, små rödbetor, gula och orange morötter och frilandsgurkor.

Sen gick jag till Rådhustorget och köpte körsbär och aprikoser och på väg till bussen sprang jag in på Tehörnan och köpte rött te med jordgubb- och vaniljsmak. Det är så himla gott och sött. Tillsammans med gårdagens inköp, har jag nu kylen full med godsaker. Det går ingen nöd på mig inte.

Blev lite beklämd dock, när jag såg min kompis. Trodde först det var måsskit, men det hade varit omöjligt, så någon/några har haft kul på hans bekostnad. Så respektlöst!

Ha en trevlig lördagskväll <3

2 kommentarer

  1. Babs

    Usch så jobbigt det låter med ögonen men du såg i alla fall grönsakerna du handlade.
    Jag hoppas att det ”bara” är färg på honom, inte att någon har karvat.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.