Marja

Den långa resan.

Förkylning eller allergi?

På fötterna i dag.

Svart knästödstrumpa och vit lårlång kompressionsstrumpa med ett ‘inspektionshål’. Vad är det man ska inspektera? Tårna, tror jag.

I morse inspekterade jag min kropp i dagsljuset. Jag har ett maffigt blåmärke i ljumsken där kirurgen gått in och en något udda halvsidesrakning. Ingen värk med Alvedon, bara ömt i hela benet.

Däremot har jag blivit förkyld, tror jag. När jag vaknade efter narkosen hade jag ont i halsen, vilket jag skyllde på intubationsröret de kört ner. När jag kom hem började jag nysa så häftigt att jag höll på att falla omkull. Jag nös och snorade och tårarna rann hela kvällen. Värst var det i vänster näsborre där jag hade haft syrgasen med en skumgummipropp instoppad. Eftersom jag inte hade känt av någon förkylning på morgonen, var jag mera inne på att det var en allergisk reaktion.

I dag har jag fortfarande lite ont i halsen, skavsår på insidan av läppen och har fått ett par nysattacker. Vi får väl se hur det utvecklas.

Det blir en lugn helg. I dag skiner solen och jag har tänkt mig en mysig lässtund i mitt soliga sovrum på eftermiddagen. Kanske en liten slummer också.

Så här fin var fullmånen bakom de höga träden i onsdags då vi kom ut från akvarellmålningen.

Ha en mysig fredagskväll <3

2 kommentarer

  1. Babs

    Jag undrade också över det där hålet när jag hade stödstrumpor, så här står det: inspektionshål på strumpans ovansida ger sköterskan möjlighet att kontrollera fotens temperatur och färg (strumpan får ej stasa) utan att strumpan tas av. Inspektionshålet medger även att dropp sättes i foten. Hålet på ovansidan irriterar ej då patienten mobiliseras.
    Hoppas att du inte utvecklar någon förkylning!
    Vackert du har fångat månen!
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.