Marja

Den långa resan.

Årets första dag.

Det spelar ingen roll om man festar eller tar det lugnt på nyårsafton, man är alltid lika trött på nyårsdagen. Det är som att det tar på krafterna att samla sig inför ett helt nytt år. 2012 är dessutom ett skottår, så vi har 366 nya dagar att se fram emot.

Jag tog det verkligen lugnt i går kväll. Strax före tolvslaget gick jag ut på gatan och stod sedan och beundrade fyrverkerierna med mina grannar. Det small som bara den på alla sidor runt omkring. Många av grannarna brände av en massa pengar och förorenade luften. Röken låg tät efteråt.
Men det är ju ett spektakulärt skådespel och jag försökte ta några bilder med min lilla kamera.
 
 
Ett annat vackert skådespel var alla de ljusballonger som svävade uppe i det blå. I år var de ovanligt många, eller så syntes de så bra för att det var alldeles klart. Med tanke på miljön skulle jag önska att fler och fler sänder upp dessa ballonger i stället för raketer. Tänk er himlen full med ljudlöst svävande ljusklot i vinternatten. Det skulle vara stämningsfullt.
 
I dag har jag gått igenom almanackan för 2012, skrivit in födelsedagar och annat jag vet ska hända. I år är det ovanligt många som fyller jämna år, bl.a. både min äldsta och min yngsta bror, så det blir många roliga kort att scrappa.
Jag har alltid en kalender som visar hela månaden hängande på anslagstavlan i köket. Då har jag överblick och kan kolla dagligen vad jag ska göra. Jag har ju så dåligt minne. 
I år har jag laddat ner en perfekt väggkalender på http://www.blankettbanken.se/almanackor.html  som jag pimpat lite grann.
 
För övrigt har jag bara slöat framför TV:n. Jag somnade om på soffan efter frukosten och vaknade sen när reprisen av “På spåret” körde i gång. I eftermiddag har jag sett reprisen på “112 – luftens hjältar” där man får följa ambulans och helikopterutryckningar från Umeå, Östersund och Lycksele. I dag fick man se när de hämtade den lille killen som vi läst om i tidningarna, som åkte skidor rakt ner i ett björnide och blev svårt biten av björnmamman. Han blev biten och riven i höften, ryggen och låren, men var ändå så lugn hela tiden och kunde berätta vad som hänt. Helt fantastiskt att han klarade sig så bra.

Nu ska jag se på den regionala årskrönikan och sen blir det “Stjärnorna på slottet” och “Morden i Midsomer”. 

Ha en god fortsättning på årets första dag <3
 
 
 
 
 
 
 
 

 

2 kommentarer

  1. Babs

    Inför förra nyårsafton så blev det förbud på att skjuta upp raketer mitt i byn, så det var istället mycket lyktor. Men i år så verkade folk ha glömt den bestämmelsen för det smälldes både här och där.
    Orkade inte se klart Morden i Midsommer men den är inspelad så det tittar vi på i kväll.
    Jag har sparat ned almanacksidan, så får jag se om jag kan använda den nästa år, årets är ju redan klar.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.