Marja

Den långa resan.

En färggrann orm.

 Min lilla ’gris’ har fått lämna soffan och ska snart få bli en del av den stora halsduken. Jag ska ta bussen till ICA-Maxi och samtidigt lämna min 10-metersbit till RitvaViva Resurs.

På några dagar har en färggrann orm tagit plats i soffan i stället. Så här mycket har jag redan stickat… jag tror jag är lite manisk.


Vi får skylla på det dåliga vädret i helgen. Min snälla granne kom in med ytterligare en påse garn i morse. Hon tycker det är skönt att bli av med resterna och beundrar den färggranna stumpen jag stickar av dem. Jag satt en lång stund och nystade upp glesa härvor. Det blir mindre trassel och så ser man bättre hur mycket garn det är kvar. Att sitta och nysta garn är otroligt rogivande, jag hamnade nästan i trance.
 
I morse väntade jag på ett viktigt telefonsamtal och bar med mig mobilen överallt, till och med in på toaletten. Sen glömde jag bort mig och när den sedan ringde höll jag inte på att hitta den. Så typiskt. Jag hade precis kommit ut ur duschen och fick springa omkring naken och leta. Ibland tycker jag det är svårt att veta varifrån ljudet kommer. Nåja, det ordnade sig till slut.
 
Sen gick jag ut och stöp i backen. Jag skulle bara snedda över parkeringen framför MIO, det lutade lite och ena foten slant så jag la krokben på mig själv och landade på mitt onda knä. Alltid samma knä! Mitt meniskopererade och förslitna knä. På rosfeberbenet. För några år sedan halkade jag och landade med knät och framsidan av underbenet längs med trottoarkanten. Jag fick en stor blödning i muskeln på underbenets framsida och det var risk för operation. Men det ordnade sig till slut. Ortopeden på akuten var väldigt förvånad över att knäskålen höll.
I dag gick det bra. Inga större men, men lite pinsamt att bara stupa så där.

Har ni ätit semla i dag? Jag väntar till i morgon, för då ska jag på Reumatikerföreningens årsmöte och vi blir bjudna på kaffe med semla. 

Dagens morgonbild på ’alperna’.

Ha en trevlig tisdagskväll <3   
 
 

8 kommentarer

 1. Babs

  Oj vad du stickar men jag förstår att det är kul.
  Gå försiktigt, det där kunde ha gått riktigt illa.
  Ja jag har ätit semla igår, fast jag äter ju det så gott som varje dag.
  Kram

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Precis som jag, ska jag nödvändigt ge mig till att falla så landar även jag, ALLTID på samma knä, det håller på kännas också. Begriper inte vilken talang man besitter egentligen, hur kan man lyckas med det 🙂 Jo, vi åt en semla igår så nu var det gjort, god var den också. Ha en bra dag!

 3. Marja Granqvist

  Svar till Babs (2012-02-22 07:36)
  Det är kul att sticka med så spännande garner som jag fått. Nu har jag en blåsa på vä pekfinger, så jag ska hålla upp några dagar (om jag kan… det finns ju plåster.:))
  Jag brukar inte äta så många semlor, så en är alldeles tillräckligt.
  Kram

 4. Marina

  du kanske ska få ta garn av mig oxå till halsduken för jag har en del garn att sticka av,,för jag har annat att sticka oxå som sockar på beställning,,du kanske såg på min blogg när du var in å kollade =)
  Jag har stickar på halsduken lite över 3 meter menjaghar stic´kat i resår 1 r 1 v, för jag tycker det går snabbare.. å har lagt den åt sidan nu,,för sockbeställning =)
  Vi får höras om att träffas på fiket =)
  Tjingeling ♥

 5. Marja Granqvist

  Svar till Marina (2012-02-22 22:22)
  Du har en trevlig blogg och stickar underbara saker… volangstrumporna t.ex.
  Just nu har jag en massa garn att sticka upp. Eftersom jag har en stelopererad vänstertumme kan jag bara sticka rätstickning, men det går bra. Kram

 6. Ritva

  Hej Marja!! Åhhh va du har varit duktig på att sticka =) Ska bli såååå skoj den dagen du kommer ut till Viva resurs, om jag inte sitter i receptionen så får min kollega hämta mej (är ibland på möten) Måste ju få se dej ”live” och ge dej en kram och få säga TACK för att du hjälper oss =) Det betyder mycket…
  Kramar//Ritva.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.