Marja

Den långa resan.

Ett otippat namn.

Då blev det Estelle den lilla nyfödda prinsessan ska heta, Estelle Silvia Ewa Mary. Inte Alice,  Astrid eller Desiré, som var några av de förtippade namnen. Man har ju spekulerat friskt när det gäller namnet. I dagens Vk fick fem personer frågan vad de tycker prinsessan ska heta. En ung man svarade: “-Om man ska vara traditionell tycker jag att hon ska heta något klassiskt kunganamn.”  Skämtade han månne, eller hur tänkte han? Gustav, kanske? Eller Oscar?

Estelle blir bra, tycker jag. Lagom ovanligt, lagom modernt. Säkerligen är hon en liten ‘stjärna’ i de lyckliga föräldrarnas ögon. Lycka till i livet, lilla Estelle!
 
Den lilla prinsessan var inte många timmar gammal när hon redan blev föremål för debatt i Debatt i SVT1. Oj, vad konstigt det blev. Republikanerna tyckte synd om henne, för hon  ex. inte får välja religion, medan rojalisterna hävdade att alla har ett val och att prinsessan kan ex. välja bort att vara prinsessa/tronarvinge när hon blir stor. På den nivån var det… som jag uppfattade det.

Jag tänker så här. Alla har ett val, men alla har inte alltid möjlighet att välja det de vill. Det finns många omständigheter man måste ta hänsyn till i livet. Vad man dessutom måste tänka på och framför allt lära sina barn är att våra val innebär konsekvenser. Jag tror nog att den lilla prinsessan, som dessutom är tronarvinge, kommer att uppfostras så att hon verkligen förstår vilka konsekvenser hennes val har. Hon kommer att förstå att hennes valmöjligheter är ganska begränsade.

I går kväll hade jag väldigt ont i ögat, så jag plockade fram telefonnumret till ögonkliniken. Men så hittade jag en liten tub med salva från förra gången jag hade keratit och kletade i lite. Ja, jag vet att man inte ska använda gammal penicillin eller kortisonsalva, men nu gjorde jag det och behövde inte ringa doktorn i morse. Jag varvar med fuktande ögongel och det känns mycket bättre. 
 
Däremot är jag verkligen orolig för det lilla äppelträdet. Jag är rädd för att det är kört, att det är brutet och jag kommer inte åt att göra något. Det enda vore att hoppa ner i den stora snöhögen till vänster från min balkong.

Vi har ofantliga mängder snö och det fortsätter att snöa hela tiden. De som bor på bottenplan har snö ända upp till fönsterblecket.
 
Snöröjarna har så mycket att göra att de inte hinner köra bort snön. Hur ska det här sluta?

Ha en mysig fredagskväll <3 
 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.