Marja

Den långa resan.

Vårvindar friska…

 Nu skall väl ändå våren vara på väg. Solen skiner och i dag har det blåst friskt, vilket betyder att snöhögarna smälter och torkar bort. Kylskåpet gapade tomt, så jag tog min dra-maten och traskade iväg till Coop. Men oj vad knaggligt det var att gå på cykelvägen. Gårdagens sörja hade frusit till is under natten med alla spår i. Det hjälpte inte att man hade sandat på isen, för sanden hade farit ner i cykel-och gångspåren och där gjorde den ingen nytta. Jag hade broddarna på som vanligt, men jag känner ändå i de bakre regionerna att jag gått och spänt mig i rädslan för att halka.


Relationstidningarna i tidningshyllan lockade med ‘allt om Viktorias förlossning’… ‘ förlossningsteamets berättelse’ m.m. Jag motstod frestelsen att kolla vad som stod inne i tidningen, för det kan väl vem som helst förstå att ‘förlossningsteamet’ har tystnadsplikt, eller? 
När jag hade lagt upp alla mina varor på kassabandet, kollade jag båda kappfickorna noga. Inget extra följde med hem i dag.
 
Det blåste som sagt ganska friskt och precis när jag skulle gå över en isgata vid en vändplan, kom det några riktigt starka vindpustar, som nästan föste mig med sig. Då var jag glad att jag hade en fullastad dra-maten som ankare och broddar på hälarna jag kunde borra in i underlaget för att inte flyga iväg. 

Min andra halsduksbit mätte 4.5 meter i morse. Jag ska maska av den vid 5 meter och sedan fara med båda bitarna till Ritva på måndag eller tisdag. Den här biten är väldigt färggrann allt igenom.
 

Nästa bit blir i murrigare toner… beige, brunt, grönt och lite orange och gult. Sen ska jag ha en annan bit vid sidan om där jag stickar enfärgat så länge ett stort nystan räcker. Den biten blir bekväm ex i sommar om jag vill ta med stickningen när jag far bort. Då behöver jag inte ha med så många olika nystan, tänkte jag.

Jag hittade ju ett hjärta i tomaten som följde med mig hem. I dag hittade jag ett hjärta i en kiwi. Mysigt!
 
“Hjärtat har sina skäl som förnuftet inte fattar.”
(Blaise Pascal)

Ha en mysig fredagskväll <3
  
 

2 kommentarer

  1. Babs

    Vilket fint hjärta och oj vad di stickar mycket, om alla gör så mycket så kommer halsduken säkert att slå rekordet.
    Gå försiktigt i halkan.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.