Marja

Den långa resan.

VASAPLAN nr 1/2012

Nu är det dags för VASAPLAN nr 1/2012, tidskriften som utges till stöd för utsatta människor i Umeå.

Temat för detta nummer är generositet i olika former. Handlar generositet bara om att ge av sitt överflöd, frågar tidningens redaktör Johanna Fredriksson i sin ledare. Nej, svarar hon, det är ett mycket vidare begrepp och hon avslutar sitt resonemang med att “Generositet handlar om att göra dagen ljusare för någon annan. Hur det ska gå till begränsas bara av det kreativa sinnet.”

Som vanligt är tidningen fullmatad med läsning. På omslaget ser vi Jonas Sjöstedt som presenteras i en artikel som partiledaren “som håller hårt på sina ideal”. 
 
Willy Pettersson träffade vi redan i förra numret av VASAPLAN, där han berättade om sin bakgrund som ett av de vanvårdade barnhemsbarnen och kampen om upprättelsen. I detta nummer får vi läsa om “Dagen då samhället bad om ursäkt” , hans upplevelse av själva upprättelseceremonin i Blå Hallen i Stockholms stadshus.
 
Vi kan bl.a. även läsa om Frivilligcentralen i Umeå och deras volontärhjälp; Bryggan, ett utrednings- och behandlingsboende för män över 20 år och paret Md Mazharul Alam och Yasmin Lubna, som hjälper barn i Bangladesh. 

Mycket nyttig läsning, alltså och fina bilder. Köp senaste VASAPLAN!

I Umeå firar vi samisk vecka.

Ha en skön tisdagskväll <3
 
 
 
 
 
 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.