Marja

Den långa resan.

Oväntat besök?

Jag som trodde att jag skulle få oväntat besök, men närmare än så här kom den inte.

Tror ni att jag fick mina flyttkartonger i går? Nej, jag väntade förgäves. I morse ringde jag och då skulle de komma före kl 12.00. Okej, jag for till net-on-net och köpte en ny dammsugare och kom hem strax efter kl 12.00. Inga kartonger utanför dörren.
På eftermiddagen fick jag dem, men jag hann vara riktigt irriterad ett par timmar. Funderade på att byta flyttfirma, men det kändes lite för sent att göra det. Jag har valt den här firman för att de har bra möjligheter till magasinering och till ett rimligt pris, så jag får stå ut med att de har mycket att göra och är stressade. Killen som kom med kartongerna är samma kille jag har haft kontakt med, så det var trevligt att träffa honom. Han är trevlig så jag vill inte bråka, men kunde inte låta bli att fråga om jag skulle ringa och påminna dem sen när de ska komma efter mina saker.
Nu har jag då flyttlådor så jag borde klara mig.

Jag köpte alltså en ny dammsugare. En Electrolux ’ergospace’ med en räckvidd på 13 m. Passar bra i min nya lilla lägenhet. Den är röd och bullig, så jag tänkte pimpa den med stora svarta prickar och då har jag en jättenyckelpiga. Lämpligt husdjur för mig som är allergisk (även mot damm). Jag tänker inte ens packa upp den ur kartongen förrän jag flyttar in.

På net-on-net var det stor invigning med musikframträdanden både ute och inne, gratis kaffe och Expressen m.m. När jag hade spänt fast dammsugarkartongen på pakethållaren på cykeln, kände jag inte för att gå in igen med kundvagnen, utan frågade helt sonika, och till min egen förvåning, en av de anställda som råkade stå där ute om hon kunde ta hand om den. Javisst, hon skulle gå in med den. En sån sak brukar jag aldrig göra, men har märkt att jag på sistone har börjat utnyttja min ’ålderns rätt’ till att be ungdomar om små tjänster.

I kväll har jag varit på vattengympan. Vattnet var ovanligt varmt i dag och det var så himla skönt. Ja, vädret har ju också varit varmt, rena sommarvärmen har det varit. Björkarnas löv är nu fullt utslagna och träden är just nu som vackrast i sin skira grönska.

Och så ett visdomsord från Paulo Coelho:
”Det är viktigt att låta vissa saker lämna en. Släppa taget. Skaka dem av sig.”
(Ur Ögonblick)

Ha en trevlig torsdagskväll <3

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.