Marja

Den långa resan.

En bok och en musikvideo.

 I går kväll läste jag ut Linda Olssons bok Det goda inom dig”. Jag kan varmt rekommendera den.


 
Jag har tidigare läst hennes första bok “Nu vill jag sjunga dig milda sånger” och tyckte även mycket om den. Båda böckerna har samma tema… människor som har fastnat i det förflutna på grund av traumatiska händelser, som lider, men till slut hittar en helande vänskap. 
I näst sista kapitlet säger huvudpersonen: “ Jag hade levt så länge utan någon framtid. Och med mitt förflutna inlåst. Varje dag hade bara varit en fråga om att överleva, en dag i taget. Jag hade inte sett bakåt, och inte heller framåt, utan levt i ett evigt nu.” 

Ett liv i flykt från verkligheten med andra ord. Låter det motsägelsefullt? Vi uppmanas ju hela tiden att ‘fånga dagen’, att leva i nuet. Men gårdagens ’nu’ formar oss inför dagens ’nu’ och ger oss morgondagens ’nu’ o.s.v. Ingenting är statiskt, utan allt är ett sammanhängande flöde. Man får inte fastna i det förflutna och inte heller ständigt leva i framtiden, för då mår man inte bra. 
Visst finns det vissa saker som inte blev som man önskade innan det var för sent och ibland påminns man om dem. Det är sorgligt, mycket sorgligt, och händelserna i den här boken triggade i gång mig i en ordentlig gråtorgie mitt bland flyttlådorna. Inte så bra med tanke på mina redan svullna ögon och bihålor, men säkert bra för själen. 

I dag damp Melody Gardots nyutkomna CD  “The Absence” ner i brevlådan. 
Här är en underbar musikvideo med henne och låten ‘Mira’.
 

 
 
Ha en fin onsdagskväll <3
 
 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.