Marja

Den långa resan.

VASAPLAN nr 11.

Vasaplan, tidningen till stöd för utsatta människor i Umeå, kom ut med sitt 11:e nummer för ett tag sedan. 


Temat i detta nummer är ‘bygga’. I sin ledare räknar redaktören Susanne de Zayo Bergström upp olika exempel på ‘bygga’. Man kan bygga hus, verandor, kroppar m.m., men även tänka “bygga för framtiden”, “bygga relationer”, “bygga strukturer” eller “bygga upp livet”.

På omslaget ser vi en välkänd umeåprofil Krister Olsson, som tillsammans med sina barn äger Balticgruppen, ett företag som är involverat i både husbyggen, konst och kultur, samt projekt som bygger samhällsstrukturer. I tidningen finns en lång och mycket intressant intervju med Krister Olsson. Han kallas för en “mäktig filantrop” och jag är benägen att hålla med när jag läst intervjun. En intressant man med fina tankar.

En annan intressant man som intervjuas i tidningen är Ronny Löfström, ägare av Löfströms skomakeri på Kungsgatan, som jag går förbi varje gång jag går till Anders och klipper mig. Han berättar om sitt varierande och viktiga arbete och säger att han ibland känner sig som en “trottoarterapeut och får höra folks livshistoria på bara tio minuter”. Ja, vi får verkligen hoppas att detta viktiga yrke inte dör ut, för vad skulle vi göra med våra älskade skor, väskor m.m. om ingen kunde laga dem när de går sönder? I Ronnys fall är det lugnt, för hans son håller på och ta över.

Bilderna i tidningen är som vanligt av högsta klass, både kvalitetsmässigt och konstnärligt. Jag njuter av både texterna och de stora fina bilderna.

Ha en mysig fredagskväll <3

  

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.