Marja

Den långa resan.

Nationaldagen.

I dag har vi firat Sveriges nationaldag och jag har stickat på en blå halsduksdel med gula ränder. Vilket sammanträffande.

Jag har två rullar som ligger och väntar på att bli levererade till Ritva. Ca 10 meter tillsammans. Jag har inte stickat lika flitigt på sistone, eftersom jag inte har någon TV att titta på. I stället läser jag en hel del och det tar tid både från stickandet och packandet.

I går kväll for jag till min andra lägenhet och tittade på de två första programmen av ‘Projekt Runway Allstars’ på en stoor TV-skärm. Det är mitt absoluta favoritprogram. Sen for jag hem strax före midnatt med en buss full med glada ungdomar. Nere på stan blev jag påmind om att det ju var studentbal, Teatercaféets uteservering var smockfull med festklädda ungdomar. Nästan alla tjejer hade långklänningar med nakna axlar… och det var 7-8 grader ute.
Två par stod och väntade på femmans buss med mig och de killarna hade gett sina kavajer till sina damer och stod själv och frös i vitskjortorna. De var på gott humör och en av killarna tittade lite flörtigt på mig, så jag kunde inte låta bli att säga att jag tyckte att de var fina. “Tack, det är du med”, sa han,“jag gillar din sjal”. Jag hade knutit en snusnäsduk med snibben fram under min gamla gröna parkas.

Sen blev det stor dramatik. Ett par kompisar till dem kom och skulle också med bussen och precis när de skulle stiga på blev de osams och killen bara stack… Tjejen hade druckit lite och hon blev skitförbannad. Hela vägen hem satt hon och berättade högljutt hur taskig han hade varit mot henne. Han hade förstört hennes studentbal. Mitt i allt ringer han och alla i bussen får höra när hon grälar med honom och anklagar honom för att ha sabbat HENNES kväll. Stackars tjej, inget roligt minne för livet.

I morgon är det sista vattengympan för denna termin.

Ha en trevlig onsdagskväll <3

2 kommentarer

  1. Sandra från Finland

    Hur firas nationaldagen egentligen i Sverige? Jag menar, i Finland är självständighetsdagen en ganska högtidlig och stor fest, tycker jag – med självständighetsbalen som höjdpunkt, förstås. Vad gör ni i Sverige på er nationaldag?

  2. Marja Granqvist

    Svar till Sandra från Finland (2012-06-07 11:11)
    Jag är finsk medborgare, så jag firar inte nationaldagen i Sverige, men det var program med sång och tal på Gammlia (Muséiområdet)och så fick några av årets nya svenska medborgare ta emot sina bevis. Nationaldagen i Sverige firas nog inte med lika stort allvar som Självständighetsdagen i Finland, men inte lika uppsluppet som i Norge.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.