Marja

Den långa resan.

Aldrig färdig.

I morse vaknade jag pigg och lugn. Från sängen kunde jag se ut genom fönstret på trädens gröna bladverk. Solen sken och himlen var blå.

Så småningom for jag tillbaka till Vargvägen för att tömma det sista ur lägenheten. Jag behövde verkligen flyttlådorna jag fick i går. Det var så mycket och stressen började kännas igen. Det är inte klokt, men jag kunde plocka ihop en massa grejer till Myrorna igen och bestämde mig för att cykla dit, samt panta tomma petflaskor och äta lunch på kafét på Coop. Utanför Coop mötte jag en god vän och jag berättade om gårdagen och att jag aldrig blir färdig med denna förbaskade flytt. Hon lastade alla grejerna till Myrorna på sin cykel och for med dem, så jag kunde gå och äta. Hon erbjöd sig också att komma och hjälpa till, men jag hade bestämt mig att fara hem med 4-bussen. En annan underbar vän.

Men jag blev inte helt färdig. Städfirman vill börja jobba i morgon, så jag bar ner allt i förrådet utanför lägenheten, både det jag packat och en massa skräp som jag inte orkade gå till soporna med. I morgon far jag dit igen och kastar det som ska kastas, tar med mig det jag kan på cykeln och sedan får min kompis köra flyttlådorna till förrådet här.

Till sist gick jag igenom den tomma lägenheten, öppnade alla skåpdörrar och hade lite svårt att förstå att jag klarat av att tömma alla. Det blev inget långvarigt avskedstagande, för jag fick bråttom till bussen. Adjö fina lägenhet som varit min i 31 år. I morgon tänker jag inte gå in. Lite vemodigt är det, men det kommer att kännas mycket bättre när tröttheten lagt sig.

Den här lägenheten är jättefin. Den är på andra våningen med lummiga träd utanför fönstret. Jag ska fixa till lite på balkongen, så jag kan sitta där och njuta.

Ha en trevlig lördagskväll <3

4 kommentarer

 1. Terttu

  Det är en intressant läsning att följa upp din flyttningsprocess. Jag vill relatera med mina flyttningar, när jag bodde i Umeå. Jag bodde i sex olika ställen under elva år. Totalt antal år har jag bott i Sverige i 33 år.

 2. Larisa Karlsson

  Min kära vän! Vad stark du är!!
  Jag var lite snål igår och behåll din fina sittdyna som du kan använda på balkongen under sommaren 😉
  Jag hoppas att vi ses snart..
  Kram

 3. Marja Granqvist

  Svar till Larisa Karlsson (2012-06-17 10:46)
  Men Larisa, du är då för omtänksam! Jag hade två likadana sittdynor och behöll den ena. Om du vill kan du behålla den andra och ha på din balkong. Kram på dig.

 4. Marja Granqvist

  Svar till Terttu (2012-06-17 10:35)
  Jag bodde nio år i Haparanda och vi flyttade en hel del, började med en etta och slutade med hus, men jag kommer inte ihåg att det var så jobbigt. Det är klart, det är alltid lättare att flytta till större…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.