Marja

Den långa resan.

Härlig sommarkväll.

God kväll! Jag är just hemkommen efter en trevlig kväll i trädgården hos kompisarna på Berghem. Vi har ätit en god sallad med bl.a. lax och ägg och druckit rosévin till. Jordgubbar och glass i efterrätt. Så underbart att man äntligen kan sitta ute på kvällen utan att frysa häcken av sig.

I deras växthus hängde vinrankorna i taket och senare i sommar skall de här vindruvorna bli vackert blålila.

På vägen dit fick jag kliva av cykeln och bistå en stackars igelkott som prompt skulle gå över den livligt trafikerade Liljansvägen. Den kröp upp ur ‘diket’ och började gå, hörde en bil och vände tillbaka… började gå igen och fick gå tillbaka för ännu en bil. Sen började den gå över vägen l.å.n.g.s.a.m.t. och jag såg en bil komma i hög fart. Vad gjorde jag? Jag ställde mig vid vägen och pekade på igelkotten och bilen försökte först väja, men stannade sen upp. Just då kom en annan bil från andra hållet och jag blev tvungen att blunda, men igelkotten stod kvar mitt på vägen… och fortsatte sen gå. Då svängde en bil med släpvagn ut från en gård. Den stannade och fick vänta en god stund medan igelkotten m.a.s.a.d.e. sig över den andra halvan av vägen. Jag gjorde tummen upp för föraren och kunde pusta ut.

Visst är det något konstigt med den här klockan? Jag har inte märkt något förrän jag skulle koka ägg i dag och skulle räkna ut 10 minuter.

Ha en fortsatt trevlig torsdagskväll <3

2 kommentarer

  1. Larisa Karlsson

    God morgon!
    Tack för igår!
    Vad snällt av dig att rädda ett live..
    Klockan hänger ju fel 😉
    Bästa hälsningar/ Larisa

  2. Marja Granqvist

    Svar till Larisa Karlsson (2012-07-07 09:08)
    Tack sjäv Larisa! Det var riktigt trevligt att gå ut en fredagkväll.
    Javisst, klockan hänger fel, men om man inte tänker på det så märker man det inte utan går bara efter visarnas position.:) Ska se om jag kan hänga den rätt. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.