Marja

Den långa resan.

Vilket mörker och Dödens väg.

Vilket mörker det var i morse när jag vaknade. Jag trodde det var mitt i natten men klockan visade 09.30 och det var så mörkt att jag blev tvungen att tända lamporna i alla rum. Det kändes nästan lite kusligt. Ute regnade det och himlen var svart. Huu, det är ju ändå mitt i sommaren enligt almanackan.

Jag for ner på stan och införskaffade bl.a. ett fint fodral till min laptop som ska med till Stockholm för lite justeringar av programmen. Det är väl snarare en väska än ett fodral. Jättefin är den och passar exakt till datorn.

I morgon ska jag i alla fall fara ner och se om jag kan byta det. Det finns en massa stora hårda luftbubblor mellan lagren på ovansidan (som inte har någon funktion) och det irriterar mig. Ska jag köpa något nytt ska det vara perfekt. Killarna på Expert kommer antagligen att sucka…

Det klarnade upp senare på eftermiddagen… solen kom fram och jag öppnade balkongdörren och låg och dåsade på soffan i den friska luften. Nu hade jag tänkt fara ut och cykla och då mulnar det på igen. Men det gör ingenting, jag måste ut!

Jag har snöat in på TV-programmet ‘Ice road truckers. Dödens väg’ som kommer varje vardag kl 18.00 i TV 4. Jag zappade in det en dag av misstag och kan inte låta bli att titta på när våghalsiga amerikanska truckerförare kör på livsfarliga vägar i bergen i Sydamerika. Det är olidligt spännande ibland, samtidigt som man vet att de kommer att klara sig från större olyckor, för annars skulle inte programmet sändas.
En av förarna är en ung tjej och man kan ju fundera över vad det är hon vill bevisa. Eller så är hon bara född med en stark äventyrsgen som gör att hon drivs till att ta risker.

Nu ska jag cykla ner till sjön.

Ha en mysig fredagskväll <3

4 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Svar till Sven. (2012-07-13 20:45)
    Ja, serien började i Alaska när de körde över isen… jag såg den för några år sedan. Sedan har de varit i Indien eller var det Nepal och också kört över de stora frusna saltsjöarna i USA (?), men nu är de i Anderna.:)

  2. Terttu

    Det är alltid så spännande att se när de stora bilar och truckar kör farliga vägar och även isvägar. Jag har sett programmet flera gånger. Det är spännande när en söt flicka kör med långa laster. Men som sagt, det brukar gå bra.

  3. Marja Granqvist

    Svar till Terttu (2012-07-13 23:28)
    För några år sedan såg jag några program när de körde på isvägarna… men det är ju mycket mer spännande när de kör på smala serpentinvägar. Jag tycker att tjejen, Lisa, är verkligen tuff.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.