Marja

Den långa resan.

Rör mig som en robot.

På Eurosport Live pågår just nu damernas 20 km gång på Londons gator. Jag tycker att sättet de går på ser väldigt ansträngande ut för kroppen. Det måste ju slita mycket på alla muskelfästen i ländrygg, höfter, knän och hälar. Jag skulle inte klara av att vagga fram på det sättet.

Tanken slog mig antagligen för att jag har konstigt ont i höger höft och ben. Jag måste gå som en robot… rakt fram, vrida hela kroppen och rakt fram igen. Om jag tar ett steg där tårnaa inte pekar rakt fram, får jag en smärta i lårmuskeln som gör att benet viker sig. Kommer det månne från höftleden? Jag har lite ont i höften när jag sitter. Jag tror jag måste hitta en bättre sittställning framför datorn. Just nu har jag lilldatorn på soffbordet och då sitter jag mycket framåtböjd med höften. Min sjukgymnast sa en gång att den yrkesgrupp som oftast får ont i höfterna är lantbrukare, för de sitter med höften i fel vinkel (framåtböjd) på traktorn.
Jag har i alla fall varit ute och cyklat en stund och det gick bra.

I går kväll satt jag mycket framför datorn. Jag har nu äntligen fått tillgång till min vinst i fototävlingen, två månader på Moderskeppets hemsida. I går satt jag och kollade små videos om hur man kan manipulera sina foton på olika sätt. Nu har jag inte deras program, men principen är den samma. Brunnslocket, som jag la ut i går på Ordlös lördag är inte så där vackert blåtonat i verkligheten, utan mera brunsvart. Jag har lagt en blåton på bilden och också förstärkt kontrasterna, så man till och med kan läsa texten.

Jag tror btw att jag måste ge mig och öppna ett Facebook-konto. Jag har en vän jag vill hålla kontakt med och det enklaste sättet verkar vara via Facebook. Ska fundera på det.

Nu ser det ut som om damerna småspringer på TV. Här är hon som jagar den som leder. Jisses, så huvudet rör sig. Huu, jag skulle då bli yr.

Ha en trevlig lördagskväll <3

2 kommentarer

  1. Babs

    Usch vad jobbigt det ser ut att gå så där, tror inte det kan vara bra för lederna att knycka så där.
    Hoppas att du klarar dig från en höftoperation, fast det låter ju som det kan vara början på en artros.
    Kram

  2. Marja Granqvist

    Svar till Babs (2012-08-11 21:00)
    Jag vred den höftleden en gång i min ungdom så att den var på väg att hoppa ur led, men fick tillbaka den själv. Efter det har jag haft ont i den ibland… säkert en artros.
    Vi får hoppas det ger med sig. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.