Marja

Den långa resan.

Återfunnen post.

Ja, då var det som jag misstänkte.
Min kompis ringde i fredags. Hon hade varit borta i tre dagar och kommit hem till en full brevlåda, med bl.a. ett tjockt kuvert från posten med eftersänd post till mig. Vi räknade ut att där låg de två veckors post jag saknat och förstås det viktiga brevet från banken Gissa om jag blev sur.

I morse vaknade jag vid åttatiden av att något damp ner på hallgolvet genom brevinkastet. POST vid den tiden på morgonen… vanligtvis kommer posten vid två-tretiden på em. Det var ett paketavi, papper från försäkringsbolaget och ett meddelande från ICA här på Ålidhem. På det meddelandet hade någon ringat in mitt namn och skrivit JA!, ungefär som HEUREKA, jag har räknat ut att Marja bor där (och inte i Kalix). Ibland funkar det tydligen.

Jag tänkte i alla fall ringa och klaga. Posten.se låg nere och jag hade inget telefonnummer, så jag ringde Adressändrings kundtjänst och de lovade skicka ett meddelande till Posten om att eftersändningen inte funkat. Sen hittade jag ett nummer till Postens kundtjänst för privatpersoner och ringde även dit. De skulle kontakta Postsorteringen i Umeå och sedan återkomma till mig per telefon.

I natt gjorde jag en ny flyttanmälan på nätet, nu till Älvans väg och tänkte att jag INTE skulle beställa eftersändning av posten den här gången och därmed slippa avgiften på 440,-, men se det gick inte. Antingen beställer man eftersändning och betalar, eller så skickar posten tillbaka försändelserna till avsändaren.
Jag har ju märkt att de flesta företag regelbundet uppdaterar sina adressregister mot folkbokföringens, för det dröjde bara ett par veckor innan jag fick post direkt till min nya adress, så eftersändningen från Vargvägen behövdes bara i ca en månad. Själva problemet har ju varit att jag vill ha min post eftersänd till en adress som också har eftersändning och att någon då måste tänka ut vem som bor var.

Det är ju stört omöjligt att kunna ringa någon person på posten i Umeå, utan allt sköts via kundtjänsten som servar hela Sverige. Jag är inte ute efter att skälla ut någon enskild person, för då skulle jag ha lurpassat på brevbäraren när han kommer. Jag vet nämligen att postsorteringen sker av maskiner och styrs av postnummer. Den svagt rosa streckkoden längst ner på kuvertet berättar för sorteringsapparaten vart brevet skall, så om du ska eftersända något är det säkrast att stryka över den streckkoden, annars envisas brevet med att komma tillbaka. Om du stryker över streckkoden blir maskinen förvirrad och spottar ut brevet i facket för manuell hantering.

Nu ska jag cykla iväg till Ålidhems centrum och hämta mitt paket. Det var då tur i alla fall att det kom rätt så att jag inte behövde åka 6 timmar med bussen för att hämta det i Kalix.

Ha en skön måndag<3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.