Marja

Den långa resan.

I morgon…

Det verkar som de flesta flyttat in i helgen.

Båda husen har fått utnyttja den här containern, som tyvärr skall hämtas i morgon. Nåja, jag har inte så många kartonger att kasta, flyttfirman tar tillbaka sina flyttkartonger och kompisen får hämta banankartongerna.

Våra sopnedkast ser ut så här.

Det är två bredvid varandra, ett för organiskt avfall och ett för brännbart hushållsavfall. Jag har inte riktigt fattat hur det där systemet fungerar. Vart tar avfallet vägen? Glömde fråga HSB-representanten när han informerade om sopsorteringen.

Det tar bara 5 minuter för mig att cykla till Älvans väg, men mycket längre tid att förbereda mig och cykeln. Jag har så himla mycket saker här, så jag försöker ta med ett lass varje gång jag far.

I cykelväskan har jag packat böcker i dag. I cykelkorgen bak lite kläder och sopborst-setet jag köpte i går. I cykelkorgen fram har jag pulat ner min ryggsäck med lite av varje och så det stora lasset i IKEA-kassen (älskar IKEA-kassar): en hel massa klädhängare och överst en kudde.

Precis när jag tagit kortet välte cykeljäveln.

Det regnade, så jag fick börja med att dra på cykelcapen, sen ta på cykelhjälmen, kränga capens huva över hjälmen, torka sadeln, låsa upp cykeln, lasta bagaget… spännbandet bråkade, torka cykelsadeln igen och dra på sadelskyddet innan jag kunde fara iväg. Då upptäckte jag att jag glömt torka handtagen.

Gardinstängerna är slut överallt. Alla affärer har tydligen haft 50% rea på gardintillbehör, något jag inte hunnit notera. Folk flyttar mycket just detta månadsskifte och studenterna kommer till Umeå och skall inreda sina lyor. Jag hade sett ut de gardinstänger jag ville ha på Jysk, men där gapade hyllorna tomma. På Coop hittade jag EN stång. På Åhlens och Olssons tyger hade de bara krusidullstänger kvar. Inte min stil. Jag får vänta tills Jysk får in nya stänger. Jag kanske har ett par i flyttlasset som kommer i morgon. Tänk, jag minns inte mer vad jag packat ner.

Jag var på ICA-Maxi i dag. Inga gardinstänger där heller, men jag upptäckte att exakt samma ringar och krokar till gardinerna som jag köpt på Coop i går var mycket billigare på Maxi. Lite irriterande, men nu vet jag.

I morgon kommer mina grejer och jag ser fram emot några svettiga dagar.

Ha en skön söndagskväll <3

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.