Marja

Den långa resan.

Stay-ups?

Det fattas något här i badrummet”, sa Raoul och tittade sig omkring i mitt stora välutrustade badrum. ”Var är korsordet?”

Just det, jag har inte hittat något ställe för korsordstidningen och pennan, så de ligger lite här och där i röran. Rullvagnen som hade en hylla enbart för dem står nu i duschhörnan, eftersom den har trekantiga hyllor. Nu har jag städat upp i röran, så behovet av en plats för korsordet är akut. Jag kan ju inte ha det liggande på golvet, hmm…hmm, ett snöre med en klädnypa kanske… eller helt enkelt överst i tvättkorgen? Tänk vilka problem man kan få.

 

Ett annat problem för mig just nu är strumpbyxor. Jag skall ju åka på begravning och tänkte för en gångs skull ta på mig en kjol. Jag går vanligtvis i långbyxor och har kjol någon gång på sommaren när jag kan vara barbent. Nu måste jag då byta ut mina präktiga knästödstrumpor mot ett par snyggare ben. Jag kollade vad jag har hemma och tog fram den här söta strumppåsen, som jag ärvt efter min syster Leena.

 

Visst är den fin? En påse, sydd som en liten klänning i småblommigt retrotyg, trädd på en liten barnklädhängare.

Där fanns några par svarta strumpbyxor, men jisses vad svårt det var att ta på sig dem. En fot gick väl bra, men sen skulle jag ha i den andra foten och då fick jag välja mellan att fälla ihop kroppen som en fällkniv eller att slå knut på benen. Till slut låg jag på rygg på sängen med båda benen rakt upp mot taket.

Jag har inga problem med att få på mig leggings eller kalsonger, men den här övningen fick mig att inse att jag kanske ska satsa på stay-ups i stället. Efter åderbråcksoperationen hade jag ju en kompressionsstrumpa som gick ända upp över låret. Den var väldigt skön tyckte jag.

Jag har varit inne på Pahnemedics hemsida, där jag brukar köpa mina stödstrumpor och sett ut ett par svarta stay-ups med stödeffekt och läcker spetskant. Dem borde jag väl få på mig utan att behöva leka akrobat? Jag måste bara komma över en sak innan jag beställer dem. Jag är innerst inne väldigt pryd och har alltid tyckt att det är lite ekivokt att använda stay-ups. Sen undrar jag hur pass säkert det är att de inte hasar ner. Det vore ju lite pinsamt om jag stod med korviga strumpor i kyrkan.

 

I kväll har jag varit på akvarellmålning. Vi målade äpplen. Jag målade en grupp med tre äpplen i olika storlekar, två röda och ett grönt. Jag hade glömt hur man skulle göra för att få äppelformen där uppe vid skaftet, så mina röda äpplen blev mera som plommon eller tomater. Suck!

 

God natt mina vänner <3

 

5 kommentarer

 1. Ditte

  Tack för ett gott skratt. Det behövde jag.
  Kunde nästan se dig framför mig i de akrobatiska övningarna med strumpbyxorna…
  Något helt annat; Vad gäller korsordstidningarna hos oss i badrummet så ligger de på tvättkorgen (som är plan) och den är placerad framför toastolen. Fungerar utmärkt.
  Annars kanske en pall, IKEA säljer lite högre sådana, kunde fungera som ett extra bord…
  Lycka till!

 2. Pingback: barnklädhängare | vardagsrum-mobler-se.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.