Marja

Den långa resan.

Wellness.

Jag gör mitt bästa för att vara en medveten konsument. Jag tänker på min hälsa, på miljön, på småföretagarna m.m. Jag tror inte att jag är lättlurad, men ibland vet jag inte hur jag ska ställa mig till alla nya produkter.

Nu har Arla kommit ut med mjölk i en serie som heter Wellness. Ni har väl sett reklamen med kossorna på TV?

 

Man kan välja mellan att få starka ben, välmående mage eller allmänt bättre immunförsvar. Jag vill ju ha allt. Ska jag då göra en coctail av alla tre och hälla över frukostgröten?
Jag gick in på Arlas hemsida och läste om Wellness Balance som skall vara bra för magen. Det står att den smakar som vanlig mjölk och att hållbarheten är 28 dagar. Sen kom jag till innehållsförteckningen
:

Energivärde 180kJ/45kcal Fett 1,0 g varav mättat fett 0,7 g Kolhydrat 4,9 g varav sockerarter 4,9 g Fiber 0 g Protein 3,5 g Salt 0,1 g Vitamin D 1,0 μg (20% av RDI*) Riboflavin 0,15 mg (11% av RDI*) Folsyra 15 μg (8% av RDI*) Vitamin B12 0,6 μg (24% av RDI*) Pantotensyra 0,5 mg (8% av RDI*) Kalium 160 mg (8% av RDI*) Klorid 95 mg (12% av RDI*) Kalcium 120 mg (15% av RDI*) Fosfor 105 mg (15% av RDI*) Molybden 4,7 μg (9% av RDI*) Jod 12 μg (8% av RDI*) *Rekommenderat Dagligt Intag

Behöver jag säga mer. Är detta verkligen en nödvändig produkt? Är den bra för mig?


Tidigare har vi fått bekanta oss med den isländska yoghurten Skyr, som är extra proteinberikad, likaså har Valio kommit ut med laktosfria yoghurtprodukter med extra hög proteinhalt. 
Det finns redan en stor marknad med olika produkter med magbakterier, som ska lugna magen. Enligt reklamen är de mycket effektiva, men min IBS-mage blir bara mer upprörd av dem. Är Arla Wellness kanske produkten för mig?

Förr behövde man bara välja mellan mjölk med olika fetthalt, men nu när LCHF-dieten är i ropet, är magra produkter inte intressanta och då får man locka med andra fördelar.

Nej, jag kommer nog att fortsätta köpa min mellanmjölk och osötade sojadryck, samt en och annan filbunke från Valio.
 


Ha en skön torsdagskväll <3

 

 

6 kommentarer

 1. Terttu

  Hej Marja! Kanske det är nackdel att bo i stan. Alldeles för många sorter att välja mellan. Jag på landsbygden är mycket nöjd OM jag får ta på mellanmjölk och filmjölk. Det var intressant att läsa din blogg med alla nyanserade iaktagelser.
  God Natt!

 2. Lisbet Olofsson

  Visst är det svårt som konsumnet att veta vad man ska köpa. Oj vilken innehållsförteckning – det bådar icke gott. Sedan kan jag fundera över varför de har engelska namn.

 3. Sandra från Finland

  Jag brukar göra det enkelt för mig och leta efter de små, gröna märkningarna vid prislapparna som visar på ekologiska produkter. Sedan väljer jag mellan de ekoprodukter som finns, om det finns fler än en. Så har jag reducerat urvalet kraftigt och enkelt! 😀

  …förstås köper jag inte alltid allt ekologiskt, nu ska jag inte låta bättre än jag är. Som studerande med en studerandes ekonomi så måste en tänka ekonomiskt och inte bara ekologiskt, tyvärr.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.