Marja

Den långa resan.

Velar.

Vintern velar. Ska den komma eller inte? I går kväll såg det så fint ut med den vita snön på marken och i morse hade allt regnat bort. Kvar fanns bara vattenpussar och isfläckar.

Jag har lite värk i kroppen i dag. Väderomslagen eller influensasprutan?

 

Jag är lika velig som vädret. Jag köpte en svart kjol på Lindex i dag. I bussen hem ångrade jag mig redan, för jag måste förkorta den och så är det det där med strumporna. När jag kom hem kunde jag inte hitta kvittot som jag lagt i påsen. Trodde det hade flugit ut när jag tog ut kjolen och letade överallt. Till och med under sängen, vilket jag ångrade, för jag höll inte på att komma upp från golvet. Okay, tänkte jag, det är väl meningen att jag ska behålla kjolen då. Men som vanligt gav jag mig inte och visst låg kvittot i påsen när jag vände ut och in på den. Nu måste jag bestämma mig… kjol eller byxor? Jag vet… jag är hopplös.

 

På gågatan hade man gjort ett litet försök att skapa julstämning. Redan? Bollarna såg lite malplacerade ut i regnvädret mellan hösbjörkarna och byggställningarna.

 

Klockan var tre på eftermiddagen.

 

Just nu pågår ’Halv åtta hos mig’ på TV 4. De äter jordärtskockssoppa i förrätt. Vad var det jag sa? Den passar utmärkt som förrätt.

 

Ha en trevlig tisdagskväll <3

 

 

 

4 kommentarer

 1. Ditte

  Det har blivit lite av en rutin att titta in hos dig på bloggen. Alltid rolig läsning!

  Det gick av någon anledning inte att kommentera din soppa. Men jag bugar och tackar för receptet. Jag har aldrig lagat jordärtskockssoppa tidigare. Men nu är det dax att prova.

  Vad gäller kjolen så behåll den om den känns bra. Om inte lämna tillbaka den. Och ta byxor om du trivs bra med det.
  Lycka till!
  Kramar från ett regnigt Stockholm.

 2. Marja Granqvist

  Svar till Ditte (2012-10-31 01:08)
  Jag har också börjat läsa din blogg och nu ser jag fram emot att få följa med till Kina.
  Du verkar ju matintresserad, så jag rekommenderar att pröva jordärtkockssoppan.
  Vad beträffar kjol eller byxor, lutar det mera mot det bekväma hållet och då blir det byxor. Ha en bra dag! Kram

 3. Maria Lundmark Hällsten

  Ja, vi pratade om vad vi ska ha för klädsel på pappas begravning, och vi går efter vad mamma sa. Ta det som känns bekvämt, tillställningen i sig är ju redan jobbig, så varför sitta och vara obekväm uppe på allt det. Så sant som det var sagt. Jag bär ju aldrig kjol annars så för mig blir det byxor, och (nu höll jag på skriva, inget annat) men det är klart att jag måste ha någon typ av tröja/blus/topp, också 🙂

 4. Marja Granqvist

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2012-10-31 15:48)
  Där nere i Småland är man väldigt formella och det var därför jag fick för mig att jag skulle ha kjol, men jag tar det som är bekvämt och det blir byxor. Kram.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.