Marja

Den långa resan.

Feber och Halloween.

I dag har jag legat med huvudvärk och feber. Jag misstänker att det är influensasprutan som gett mig den reaktionen. Jag brukar bara få en röd rodnad där sprutan satts in, men den här gången syns eller känns ingenting på armen. Vilken osis. Det blev ju ingen vattengympa i kväll, som jag så längtade efter.

 

Det var en konstig och orolig kväll i går och i natt. Jag har en granne ovanpå som jag hör av ibland. Han stampar med hälarna i golvet när han går fram och tillbaka, men det stör mig inte. Han spelar musik ibland och då hörs bastonerna mycket tydligt, men det stör mig inte heller för det är bara korta stunder och inte alls varje dag. I går kväll var det emellertid direkt oväsen där uppe. Jag tänkte att han skaffat en ny musikanläggning eller att det fanns ett helt trumset uppriggat där, för det lät lika högt som när man borrar i väggarna. Finns det TV-spel som låter så? Eller så hade de Halloweenfest.

Så småningom blev det alldeles tyst. Jag hade huvudvärk, så jag tog en tablett och gick och la mig. Vid halv fyra-fyra på morgonen vaknade jag av tramp, tramp i sovrummet ovanför mitt. Grannen sprang fram och tillbaka och det lät som om han höll på och möblerade om. Det pågick länge och jag halvsov och vaknade till, frös och hade huvudvärk.

 

Nåja, i dag har det varit lugnt, bara fotstegen hörs i kväll. Jag har försökt sova och ta det lugnt. Huvudvärken känns hela tiden, trots Alvedon forte och magen är lite orolig. Jag får alltid lite ångest när jag har feber och det första jag tänker på är förstås Rosfebern som var så besvärlig. Jag granskar mina ben, men de är så fina så. I morgon är det säkert bättre.

 

Jag blir inte klok på detta Halloweenfirande. När är Halloween egentligen? Jag tycker att firandet har pågått hela veckan. I min almanacka står det att det är Allhelgonadagen i dag  och på lördag är det Alla Helgons dag och det är en röd dag.

 

I dag går vi in i en ny månad och eftersom det är både Alla Helgons dag i helgen och begravning om en vecka, känns de som att månadens ord blir ’reflektion’.
Mer om det i morgon.

 

Ha en bra torsdagskväll <3

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.